Kálomista: nincs edzőváltás! • SportTV

Kálomista: nincs edzőváltás!

2016. 10. 31. 20:10    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sport TV Harmadik Félidő című műsorában Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója cáfolta, hogy edzőváltás lenne a Telekom Veszprém kézilabdacsapatánál. Xavi Sabaté élvezi a teljes vezérkar bizalmát.

Az egyik montenegrói lap szállította a nap vélt kézilabdahírét, amely szerint a jövő héten Veszelin Vujovics váltja majd a Telekom Veszprém kispadján Xavi Sabatét. Vujovics (aki a közelmúltig a PPD Zagreb vezetőedzője volt, jelenleg pedig a szlovén válogatottal készül az Eb-selejtezőkre) az egyik szlován portálnak elismerte, beszélt a veszprémi vezetőkkel, nagy kihívásnak minősítette az esetet, ugyanakkor jelezte, még nem kötelezte el magát az új kaland mellett, már csak azért sem, mert ez időben túl közel lehet a zágrábi korszakához.
A Sport TV a Harmadik Félidő című műsorában megkérdezte Kálomista Gábort, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatóját a hírről. „Meglep, nem tudok róla. Nem váltunk meg Xavi Sabatétól – felelte a felvetésre a sportvezető. – Töretlenül megyünk előre egy megkezdett úton, van edzőnk, akit úgy hívnak, Xavi Sabaté. Csináljunk a dolgunkat tovább.”
Kálomista Gábornak felvetettük, teljes-e a bizalom a tréner iránt, hiszen egy éve egy iksz után menesztették Carlos Orgetát a Veszprémtől. „Az egy hosszabb út volt… Most mi arra vállalkoztunk, ami példátlan, három sorozatban, a bajnokságban, a SEHA-ligában és a Bajnokok Ligájában eddig 26 meccset játszottunk le, pedig még csak október vége van. Egy-egy magyar csapat adott esetben egész évben játszik ennyit. Nincs pánik, megyünk tovább, nem most kell a csúcson lenni, hanem májusban és júniusban.”
Adódik persze a kérdés, hogy meddig tart a türelem a vezetőedző iránt. „Ha a céljaink teljesülnek, akkor megyünk tovább. Ha nem, akkor elgondolkozunk. A teljes klubvezetés Xavi Sabatét támogatja.”

(Sport TV)