Westbrook 57 pontos tripla-duplája • SportTV

Westbrook 57 pontos tripla-duplája

2017. 03. 30. 09:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Russell Westbrook úgy érte el a menetrendszerinti tripla-dupláját, hogy közben 57 pontot dobott. Ennyi ponttal korábban még senki sem ért el tripla-duplát.

Russell Westbrook már csak 3 tripla-duplára áll attól, hogy beállítsa Oscar Robertson 41-es történelmi ligarekordját, de ez ugye még nem történelmi esemény. Azonban az Oklahoma City Thunder vezére így sem hagyta csúcs nélkül a szerda éjjelt: az Orlando Magic elleni 114–106 során sohasem látott tripla-duplát könyvelhetett el. A 13 lepattanóban és a 11 asszisztban semmi különleges sincs, ezen téren még Westbrook is tud jobbat, na de 57 ponttal még senki sem gyártott tripla-duplát az NBA-ben! Korábban James Harden és Wilt Chamberlain 53 ponttal tartotta a tripla-duplás rekordot, míg Westbrooknál ebben a műfajban az 51 pontos tripla-dupla volt a csúcs.
Westbrook az utolsó negyedben 19 pontot termelt, benne azt a hármast, amellyel az OKC kicsikarta a hosszabbítást. A ráadásban aztán jött még hét Westbrook-pont – és a Thunder-győzelem, úgy hogy a meccsen a Magic 21 ponttal is vezetett.
Westbrook egyébként ebben a szezonban a negyedik negyedek utolsó öt percében már 425 pontot termelt, az elmúlt 20 évben senki sem jutott el ilyen mennyiségig az NBA-ben!

(Sport TV)

A Sport1-en pénteken hajnali 2-től élőben közvetítjük a Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers mérkőzést.