Wunderkind összeáll Wonderboyjal • SportTV

Wunderkind összeáll Wonderboyjal

2018. 06. 22. 15:39    
Olvasási idő: 2 perc

Magyar idő szerint péntek hajnalban lezajlott az NBA-draft, nem történt meglepetés, Deandre Aytont draftolta elsőként a Phoenix Suns. Az európia csodafiú, Luka Doncic egy csereügyletnek köszönhetően végül a Dallas Mavericksnél kötött ki.

A bahamai Deandre Ayton Phoenixben volt gimnazista, az arizonai egyetemre járt, és többször is elmondta, a helyi csapatnak őt kell választania. A Suns így is tett, és ez azért nem meglepetés, mert minden mock drafton ő állt az első helyen, azaz a szakemberek szerint egyértelműen ő volt a legjobb újonc a 2018-as évfolyamban. Egyetlen ok miatt gondolták azt sokan, hogy esetleg Luka Doncic lesz a befutó a Sunsnál, mégpedig az, hogy Doncic tavaly nyáron a Suns frissen kinevezett vezetőedzőjenek, Igor Kokoskovnak az irányításával lett Európa-bajnok a szlovén válogatott tagjaként. De végül a magasember mellett döntött a Suns, amely a franchise története során először draftolhatott elsőként. A vezetőség bízik benne, hogy valóban ő lehet az új David Robinson vagy Anthony Davis.

A második hely is papírforma volt, szinte a szakértők száz százaléka meg volt arról győződve, hogy Marvin Bagley III lesz a második pick. És nem kellett csalódnia a sacramentói közönségnek, tényleg a Duke egyetemről érkező Bagley lehet a Kings következő ékköve. Azt csak viccből jegyezzük meg, hogy Bagley gimiben Ayton csapattársa volt.

Harmadik helyen az Atlanta Hawks draftolhatott, és ki is választotta a Real Madrid csillagát, Luka Doncicot. Azonban Doncic nem marad Georgiában, mert a Hawks és a Dallas Mavericks cserélt a draft után. Doncic az ötödik Trae Youngért és egy jövő évi választásért a Dallas Maverickshez került. Abba a csapatba, amelyben az NBA történetének legeredményesebb és legjobb európai játékosa, Dirk Nowitzki lehet a mentora. Nowitzki beceneve ifjú korában, Wunderkind volt, míg Doncicé Wonderboy, így összeállt a húsz évvel ezelőtti és a jelenlegei Csodafiú. Ez az üzlet Doncic szempontjából is jól jöhet, mert pont Nowitzki 20 évvel ezelőtti példája mutatta meg, Dallasban van elég türelem egy tehetséges európai játékossal szemben akkor is, ha esetleg nem robban be azonnal az első szezonjában. A draft utáni inetrjúban azt mondta, készen áll az NBA-re.

Negyedikként Jaren Jackson Jr-t kelt el, aki a Memphis Grizzlieshez kerül, és Marc Gasollal alkothat ikertornyot, ha bejönnek a számításai. Apukája 9 csapatban játszott, egyszeres bajnok, így neki a ligába való beilleszkedéssel nem lesz gondja. Bár ő egyetlen dolgot nem tapasztalt meg, hogy milyen, amikor draftolják, mivel őt nem választották ki.

A Mavericks, Heat üzletnek köszönhetően az Atlanta Hawkshoz az irányító Trae Young került. Pont- és gólpasszátlagban is első lett az NCAA Division I-ban. Nem nagyon lőttek vele mellé, de kíváncsian várjuk, hogyan fér majd meg Dennis Schröderrel egy csapatban. Steph Curryhez és Steve Nashez is hasonlították. A draftra felvett szettje viszont senkiéhez sem hasonlítható, és inkább arra bíztatunk mindenkit, nézze meg, milyen szerkót vett fel:

A Top10 további öt játékosa:
6. Orlando Magic: Mohamed Bamba
7. Chicago Bulls: Wendell Carter
8. Cleveland Cavaliers: Collin Sexton
9. New York Knicks: Kevin Knox
10. Phoenix Suns: Mikal Bridges

Aki kíváncsi az első kör választottjaira, itt megnézheti videón őket:

A teljes draftlistáért kattints IDE!

(Sport TV)