Összeáll a Minnesota Bulls? • SportTV

Összeáll a Minnesota Bulls?

2018. 09. 11. 11:04    
Olvasási idő: 2 perc

A Minnesota Timberwolves egy évre szerződtette Luol Denget, így csatlakozott Derrick Rose-hoz, Jimmy Butlerhez, Taj Gibsonhoz és persze a vezetőedző Tom Thibodeau-hoz. És hogy ez miért érdekes? Mondjuk.

A 2011-es draft 30. helyén a pár héttel korábban keleti döntőt játszó Chicago Bulls Jimmy Butlert választotta. Az előző szezonban már a csapat edzője volt Tom Thibodeau, ott pattogtatott a keretben a 2011-es MVP, Derrick Rose, a 2004 óta a Bullsnél lévő Luol Deng is meghatározó játékosa volt már a csapatnak, Taj Gibson pedig a rotáció fontos eleme volt, a cseresor egyik vezére.

Ők így öten együtt dolgoztak 2014 január hatodikáig, akkor cserélte el a Bulls Denget a Cleveland Cavaliershez. Ebben a két és fél szezonban Deng kétszeres All-Star lett, Rose elszakította a keresztszalagját, és elkezdődött a kálváriája, Butler szépen lassan cserejátékosból kezdővé nőtte ki magát, Gibson folytatta elnyűhetetlen játékát a padról. Azonban a csapat nem tudott a 2011-es magasságokba jutni, és ez elsősorban nyilván Rose szerencsétlenségének volt köszönhető. Denget 2014-ben a Cavaliershez cserélték, Thibodeau 2015 nyaráig dolgozott a Bullsnál, Rose-t 2016-ban New Yorkba küldték, Gibsont 2017 februárjában a Thunderhez.

A kontinuitást Jimmy Butler jelentette, aki 2017 nyarán a Bullsból került egy cserével a Timberwolveshoz, ahol az azóta már egy éve ott dolgozó Tom Thibodea-val dolgozhatott ismét. Taj Gibson szabadügynökként csatlakozott hozzá szintén tavaly nyáron, 2018 márciusában Derrick Rose kapott mentőövet a csapattól azzal, hogy szerződtette a szezon hátralévő részére (ezzel vélhetően a karrierjét mentették meg), és nyáron szerződést hosszabbítottak, most pedig érkezik Deng veterán minimumért.

Rajtuk kívül az éppen akkor csúcson lévő Joakim Noah és az azóta már visszavonuló Carlos Boozer töltötte még Illinoisban azt a három évet. Ehhez csak azt tesszük hozzá, hogy Noah is létszámfelettivé vált New Yorkban, pontosan úgy, ahogyan Luol Deng a Lakersnél előző szezonban. Óriási a fizetése, de cserébe nem játszik. Ki tudja, ha folytatódik a tendencia, még ő is Minnesotában köthet ki…

UPDATE: Dwyane Wade twitterén még nem láttuk, de a Miami Heat legendája – aki egyébként chicagói, és egy szezont játszott is a Bullsban, de nem Thibodeau kezei alatt – elismerően twittelt arról, hogy Thibodeau maga mellé gyűjti egykori játékosait.