Haraszti Ádám a Sport TV csapatában • SportTV

Haraszti Ádám a Sport TV csapatában

2018. 09. 17. 14:45    
Olvasási idő: 2 perc

Rutinos és népszerű kommentátor-műsorvezető csatlakozik a Sport TV csapatához Haraszti Ádám személyében. Hétfőn este a Germániában még vendégként debütál, majd jönnek máris a további feladatok a többi között Bundesliga, kézilabda Bajnokok Ligája és TCR közvetítéseken.

Újabb kiválósággal bővül a Sport TV már eddig is rendkívül erős csapata; Haraszti Ádámot is láthatjuk és hallhatjuk mostantól a Sport1 és a Sport2 képernyőjén. A jelentős rutinnal rendelkező kommentátor-műsorvezető hétfőn este a Germánia című műsorban tűnik fel először (egyelőre vendégként), Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel mellett harmadik szakértőként elemzi a Bundesliga harmadik fordulójának eseményeit.

A folytatásban labdarúgást, technikai sportokat és kézilabdát közvetít majd, a héten a Wacker Thun–Cocks kézilabda BL-mérkőzést, a monzai TCR-futamot, illetve a Hamburg–Regensburg mérkőzést már az ő tolmácsolásában élvezhetjük végig, és ő lesz a műsorvezetője a VfB Stuttgart–Düsseldorf, valamint a Hoffenheim–Dortmund Bundesliga-mérkőzésnek is.

A Sport TV főszerkesztője, Máté Pál az új csapattagról ezt mondta: „Mindig jó arról beszámolni, hogy egy tehetséges, fiatal és univerzális kolléga csatlakozik a csapathoz, és úgy érzem, Ádám ilyen igazolás. Korábbi munkahelyein bizonyította, hogy lehet rá komoly feladatokat bízni, és ezekből nem lesz hiány a Sport TV-n sem. Üdvözöljük a csapatban, és biztosak vagyunk benne, hogy a nézőink is kedvelni fogják majd.”

Villáminterjút is készítettünk új kollégánkkal:

– Milyen érzés, hogy a Sport TV csapatához csatlakozol majd?

Izgalmas! Kilenc évig dolgoztam egy helyen, így önmagában a váltás is nagyon különleges, érdekes élmény, még ha ennyi idő után nem is egyszerű az ember számára. Pláne, hogy egy nagyon jó közösségből jövök el, de egy nagyon érdekes kihívás kedvéért.

– Milyen várakozásaid vannak?

Elsősorban kíváncsi vagyok! Megszoktam bizonyos körülményeket, munkafolyamatokat és nagyon érdekel, hogy ezek a dolgok miképpen működnek a Sport TV-nél. Ezek persze csak az első dolgok, szeretnék mihamarabb beilleszkedni és természetesen megfelelni az elvárásoknak, amelyek nem is lehetnének komolyabbak.

– Melyik kihívást, feladatot várod a legjobban?

Elsősorban a Bundesligát, amely amellett, hogy a világ egyik legnívósabb bajnoksága, Sallai Rolandnak köszönhetően most már három magyar válogatott játékost és egy magyar edzőt is foglalkoztat. Aztán ha már magyarok, talán illett is volna a Vidivel és az Európa-ligával kezdeni, hiszen sajnos nem túl gyakran látunk magyar csapatot európai kupa főtábláján, de ennek a sorozatnak a meccseit azóta volt szerencsém folyamatosan közvetíteni, amióta ezen a néven fut, a Bundesliga ebből a szempontból sokkal több új impulzust tartogat. A motorsport is nagyon közel áll hozzám és mivel a TCR Europe sorozatban több magyar versenyző is eredményesen szerepel, azokat a közvetítéseket is nagyon várom már, és még az sem kizárható, hogy NBA-mérkőzéseken is lehet majd hallani, ami szintén nagyon izgatja a fantáziámat!

– Van esetleg olyan új kolléga, akivel különösen várod már a közös munkát?

Tényleg mindenkivel, hiszen nem véletlen, hogy ez a csapat – pláne televíziós mércével nézve – csak minimálisan változott a Sport1 majd két évtizeddel ezelőtti indulása óta. Már csak ezért sem gondolnám, hogy szerencsés lenne bárkit is külön kiemelni, viszont annak idején az első interjúmat a médiaiskolában Faragó Ricsivel készítettem, aki ráadásul alig néhány hónappal azután jött át a TeleSporttól a Sport TV-hez, hogy én ott elkezdtem gyakornokoskodni. Nagyon remélem, hogy most sokkal hosszabb ideig dolgozhatunk majd együtt!