Cristiano Ronaldo visszatér a Sport TV-re • SportTV

Cristiano Ronaldo visszatér a Sport TV-re

2018. 10. 15. 11:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2018-19-es szezontól a Sport TV közvetíti az Olasz Kupa, azaz a Coppa Italia küzdelmet, amelyben a legjobb Serie A csapatok is szerepelnek. Cristiano Ronaldo mellett Nagy Ádámért és az olasz sztárcsapatokért szurkolhatunk.

Az elkövetkező években kizárólag az AMC Networks International–Central and Northern Europe által működtetett Sport TV csatornáin lesznek láthatók a Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa mérkőzései. A jogszerzésnek köszönhetően a Sport TV képernyőjén biztosan feltűnik majd a Cristiano Ronaldót a soraiban tudó Juventus, a magyar válogatott Nagy Ádámmal felálló Bologna, illetve olyan további világhírű csapatok, mint a Napoli, a Roma, a Milan, az Inter, a Lazio vagy a Fiorentina. Az már külön érdekesség, hogy az idén egy alsóbb osztályban szereplő magyar játékosnak is szurkolhatunk majd. Adorján Krisztián csapata, a Virtus Entella ugyanis eljutott negyedik körig, és biztosan játszik a Genoával decemberben.

Olaszországban decemberben pörög fel igazán a kupaszezon. 24 csapat van még versenyben, 16 vív meg azért, hogy a nyolcaddöntőbe kerüljön, és ott csatlakozzon a nyolc kiemelthez, a 2017-18. évi  bajnokság első nyolc helyezettjéhez. A közvetítéssorozat a negyedik körrel kezdődik december elején, majd januárban a nyolcad- és anegyeddöntővel folytatódik. Februárban vívják az elődöntő első és második mérkőzéseit, a finálé pedig április 25-én lesz a római Stadio Olimpicóban.

A joghoz tartozik a rangos Supercoppa Italiana, az Olasz Szuperkupa, amelyet 1996 után rendhagyó módon ismét januárban rendeznek majd meg. A mérkőzést – amelyen a 2018-as bajnok és kupagyőztes Juventus a 2018-as kupadöntős Milannal csap össze – először rendezik Rijádban, Szaúd-Arábiában. Ez lesz a hatodik ország, amely otthont ad ennek a megmérettetésnek. Mindkét csapat hétszeres Szuperkupa-győztes, és harmadszor játszanak egymás ellen a címért.

Coppa Italia: decembertől a Sport TV-n

Supercoppa Italiana: januárban a Sport TV-n