Figyelj oda a Sixersre!!!

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2019. 02. 11. 15:00    
Olvasási idő: 2 perc

Tegnap megnéztem a Sixers-Lakers meccset, és meg kellett állapítanom, hogy borzasztóan néz ki ez a Philadelphia így a cserehatáridő után. Mármint borzasztóan jól…Kelet, kötheted fel a nadrágod!

Ha működik a kémia, nagyon sokra vihetik az új fiúk a Sixers-szel. ( Fotó: Mitchell Leff/Getty Images)

Könyörtelenül elintézte a Philadelphia 76ers a Los Angeles Lakerst tegnap az NBA-ben. 143-120, fölényes győzelem került a jegyzőkönyve az aranysárga-lilák felett.

Szerencsések vagyunk, mert a tegnap esti Sixers-Lakers meccset a kedvenc időpontunkban, vasárnap este 21:30-tól megnézhettük a Sport1-en. És bár egy-két meccsből nem szabad hosszútávú következtetéseket levonni, az már most biztos, hogy a Philadelphia 76ers nagyon nagyot ment a cserehatáridő előtt, és úgy néz ki, minden puzzle a helyére került ahhoz, hogy igazi élcsapatról beszéljük, amelytől nem is volna olyan nagy meglepetés, ha a döntő közelébe jutna.

Az előző szezon végén így nézett ki a kezdőötös, amely a rájátszás második köréig repítette a csapatot, és egyébként jól muzsikált egész szezonban:

Embiid-Saric-Covington-Redick-Simmons

Már akkor azt éreztük, van a csapatban kraft, de nyáron összekaparták a sérült Markelle Fultz-ot és minimális pénzért megszerezték Wilson Chandlert a Denvertől. Így a szezonrajtra Redick lett a hatodik ember, Chandler pedig a rotáció stabil tagja. Nagy sztár nem választotta Philly-t, pedig Joel Embiid mindent bevetett, hogy LeBon Jamest a városba csalogassa. És így kezdtek az első meccseken ebben a szezonban:

Embiid-Saric-Covington-Fultz-Simmons

Majd november 12-én, pár héttel a szezon rajtja után megszerezték Jimmy Butlert (aki All-Star volt az elmúlt négy szezonban) Covingtonért, Saricért és Jarryd Bayless-ért. Fultz sérülése pedig körülbelül ezzel egyidőben ismét kijött, így a kezdőcsapat erre módosult:

Embiid-Chandler-Butler-Redick-Simmons

Február hatodikán és hetedikén is cseréltek egy nagy csomagot, aminek értelmében Wilson Chandler (továbbá Mike Muscala és Landry Shamet és draftcetlik) a Los Angeles Clippershez került, cserébe Tobias Harris (továbbá Boban Marjanovic és Mike Scott és draftcetlik) érkezett. Markelle Fultztól is elköszöntek és Orlandóba küldték Jonathon Simmonsért és draftcetlikért. Az a Tobias Harris került a Sixershez, aki egy kevésbé erős nyugaton simán All-Star lett volna, és megszabadultak a problémás Fultztól egy remekül használható rotációs emberért.

Így néz ki a Sixers kőkemény kezdőötöse most:

Embiid (All-Star 2019-ben is) – Harris (All-Star kaliber) – Butler (All-Star 2015-18 és még mindig All-Star kaliber) – Redick (aki látta a sarokból bevert tripláját a Lakers ellen, ami 1:10-nél van az összefoglalóban, azt mondja, All-Star kaliber azért ő is) – Simmons (All-Star 2019-ben is) – Az ESPN szakírója, Tim Bontempts

elnevezte Phantastic 5-nak ezt az ötöst.

Embiid lubickolt, 37 pontot és 14 lepattanót szerzett.

Egyre szörnyűbb azt látni, mennyire domináns center is Embiid. Az 1999-2000-es szezon óta nem volt olyan játékos, aki legalább 27,4 pontot dobott és 13,4 lepattanót szerezzen meccsenként. Akkor Shaquille O’Neal volt ez, és MVP is lett a szezon végén.

Ezt a szuperötöst a T.J. McConnell, Mike Scott, James Ennis, Furkan Korkmaz és Boban Marjanovic ötös követi a depth charton, de Jonathon Simmons is nagyobb szerepet kap majd, ez biztos. Úgy gondoljuk, ha a mester, Brett Brown jól gazdálkodik a játékosokkal, Jimmy Butler nem kattan be, sikerül a keretnek összeérni, és nem jön közbe sérülés, ezzel a kerettel komoly célokat fogalmazhatnak meg maguknak. Összességében elmondható, hogy a szezonközi cserék nyertese a Sixers volt 2018-19-ben. Nagyon komoly esélyt látok arra, hogy ez a csapat legalább a keleti döntőig eljut majd.

DE

Nincs oka panaszra két komoly keleti riválisnak, a Toronto Raptorsnak és Milwaukee Bucksnak sem, a Raptors Marc Gasolt, a Bucks Nikola Miroticot szerezte meg.  Előbbiből Jonas Valanciunas, Delon Wright és C.J. Miles, utóbbiból Thon Maker és Jason Smith távozott. Gasol 10 és fél szezon után hagyta el Memphist.

Cookie beállítások