Figyelj oda a Sixersre!!! • SportTV

Figyelj oda a Sixersre!!!

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2019. 02. 11. 15:00    
Olvasási idő: 2 perc

Tegnap megnéztem a Sixers-Lakers meccset, és meg kellett állapítanom, hogy borzasztóan néz ki ez a Philadelphia így a cserehatáridő után. Mármint borzasztóan jól…Kelet, kötheted fel a nadrágod!

Ha működik a kémia, nagyon sokra vihetik az új fiúk a Sixers-szel. ( Fotó: Mitchell Leff/Getty Images)

Könyörtelenül elintézte a Philadelphia 76ers a Los Angeles Lakerst tegnap az NBA-ben. 143-120, fölényes győzelem került a jegyzőkönyve az aranysárga-lilák felett.

Szerencsések vagyunk, mert a tegnap esti Sixers-Lakers meccset a kedvenc időpontunkban, vasárnap este 21:30-tól megnézhettük a Sport1-en. És bár egy-két meccsből nem szabad hosszútávú következtetéseket levonni, az már most biztos, hogy a Philadelphia 76ers nagyon nagyot ment a cserehatáridő előtt, és úgy néz ki, minden puzzle a helyére került ahhoz, hogy igazi élcsapatról beszéljük, amelytől nem is volna olyan nagy meglepetés, ha a döntő közelébe jutna.

Az előző szezon végén így nézett ki a kezdőötös, amely a rájátszás második köréig repítette a csapatot, és egyébként jól muzsikált egész szezonban:

Embiid-Saric-Covington-Redick-Simmons

Már akkor azt éreztük, van a csapatban kraft, de nyáron összekaparták a sérült Markelle Fultz-ot és minimális pénzért megszerezték Wilson Chandlert a Denvertől. Így a szezonrajtra Redick lett a hatodik ember, Chandler pedig a rotáció stabil tagja. Nagy sztár nem választotta Philly-t, pedig Joel Embiid mindent bevetett, hogy LeBon Jamest a városba csalogassa. És így kezdtek az első meccseken ebben a szezonban:

Embiid-Saric-Covington-Fultz-Simmons

Majd november 12-én, pár héttel a szezon rajtja után megszerezték Jimmy Butlert (aki All-Star volt az elmúlt négy szezonban) Covingtonért, Saricért és Jarryd Bayless-ért. Fultz sérülése pedig körülbelül ezzel egyidőben ismét kijött, így a kezdőcsapat erre módosult:

Embiid-Chandler-Butler-Redick-Simmons

Február hatodikán és hetedikén is cseréltek egy nagy csomagot, aminek értelmében Wilson Chandler (továbbá Mike Muscala és Landry Shamet és draftcetlik) a Los Angeles Clippershez került, cserébe Tobias Harris (továbbá Boban Marjanovic és Mike Scott és draftcetlik) érkezett. Markelle Fultztól is elköszöntek és Orlandóba küldték Jonathon Simmonsért és draftcetlikért. Az a Tobias Harris került a Sixershez, aki egy kevésbé erős nyugaton simán All-Star lett volna, és megszabadultak a problémás Fultztól egy remekül használható rotációs emberért.

Így néz ki a Sixers kőkemény kezdőötöse most:

Embiid (All-Star 2019-ben is) – Harris (All-Star kaliber) – Butler (All-Star 2015-18 és még mindig All-Star kaliber) – Redick (aki látta a sarokból bevert tripláját a Lakers ellen, ami 1:10-nél van az összefoglalóban, azt mondja, All-Star kaliber azért ő is) – Simmons (All-Star 2019-ben is) – Az ESPN szakírója, Tim Bontempts

elnevezte Phantastic 5-nak ezt az ötöst.

Embiid lubickolt, 37 pontot és 14 lepattanót szerzett.

Egyre szörnyűbb azt látni, mennyire domináns center is Embiid. Az 1999-2000-es szezon óta nem volt olyan játékos, aki legalább 27,4 pontot dobott és 13,4 lepattanót szerezzen meccsenként. Akkor Shaquille O’Neal volt ez, és MVP is lett a szezon végén.

Ezt a szuperötöst a T.J. McConnell, Mike Scott, James Ennis, Furkan Korkmaz és Boban Marjanovic ötös követi a depth charton, de Jonathon Simmons is nagyobb szerepet kap majd, ez biztos. Úgy gondoljuk, ha a mester, Brett Brown jól gazdálkodik a játékosokkal, Jimmy Butler nem kattan be, sikerül a keretnek összeérni, és nem jön közbe sérülés, ezzel a kerettel komoly célokat fogalmazhatnak meg maguknak. Összességében elmondható, hogy a szezonközi cserék nyertese a Sixers volt 2018-19-ben. Nagyon komoly esélyt látok arra, hogy ez a csapat legalább a keleti döntőig eljut majd.

DE

Nincs oka panaszra két komoly keleti riválisnak, a Toronto Raptorsnak és Milwaukee Bucksnak sem, a Raptors Marc Gasolt, a Bucks Nikola Miroticot szerezte meg.  Előbbiből Jonas Valanciunas, Delon Wright és C.J. Miles, utóbbiból Thon Maker és Jason Smith távozott. Gasol 10 és fél szezon után hagyta el Memphist.