A 37 éves Wade és a 42 éves Carter a meccs két pontkirálya • SportTV

A 37 éves Wade és a 42 éves Carter a meccs két pontkirálya

2019. 03. 05. 11:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Az NBA tegnapi játéknapján összecsapott az Atlanta Hawks és a Miami Heat, a meccs két legjobb pontszerzője Dwyane Wade és Vince Carter lett, ráadásul mindketten történelmet írtak. Wade 37, Carter 42 éves. Jár a kalapemelés.

Jár a pacsi a két rangidős pontkirálynak. (Fotó: Michael Reaves/Getty Images)

Miamiban játszott egymás ellen a keleti playoff-helyért küzdő Miami Heat és az Atlanta Hawks. Az előjelek semmi különöset nem tartogattak. És ez a szép az NBA-ben, hogy elkezdtek történni a dolgok szépen sorjában, és végül egy történelminek is nevezhető meccsbe szaladtunk bele, ami ráadásul nem is lehetett volna sokkal izgalmasabb, és végül egypontos Heat győzelmet hozott.

Wade a második negyedben blokkolta B.J. Johnsont, ezzel megelőzte Michael Jordant, és ő lett az NBA történetének legtöbb blokkját kiosztó hátvédje (az alapszakaszt és a rájátszást is egybevetve) 1052-vel. Az alapszakaszban még Jordan az úr 893-mal, ha Wade belehúz a szezon végéig, még utolérheti, ő most 877-tel áll.

Vince Carter is beindult, és előbb feljött az NBA örökös pontlistájának 20. helyére, Reggie Millert előzte meg, 25292 pontot gyűjtött eddig, Miller pedig „mindössze” 25279-et. Aztán a triplarangsorban lépett fel a hatodik helyre 2199 értékesített hármassal, megelőzve Jamal Crawfordot.

Ezek a rekordok, de ami mellett főleg nem mehetünk el szó nélkül, az az, hogy a meccs két legeredményesebb játékosa a 42 éves Carter és a 37 éves Wade lett 21 és 23 ponttal. A Hawks egykori zsákolóbajnoka ezúttal csak hármasból volt eredményes, de abból rögtön hetet dobott.