Le a kalappal Szalai Ádám előtt! • SportTV

Le a kalappal Szalai Ádám előtt!

2019. 04. 20. 22:42    
Olvasási idő: < 1 perc

Szalai Ádám az első magyar játékos, aki a német Bundesligában eljut 50 gólig. A Hoffenheim csatára a Schalke elleni 5-2-es K. O. során fejesből érte el az álomhatárt.

Lássuk be, amikor 2010. január 16-án Szalai Ádám bemutatkozott a Bundesligában, nem gondoltuk volna, hogy vele kapcsolatban egyszer még leírjuk a következőket: 1. ő a Bundesliga történetének legeredményesebb magyar játékosa; 2. a Bundesliga történetében első magyarként ő éri el az 50 gólos határt. Rendben, fiatal volt még akkor, alig múlt 22, de a VfB Stuttgart második csapatában, majd a Real Madrid fiókcsapatában sem jutott el a csillagokig. Csakhogy a szorgalma megvolt, a harci szellemével sem volt gondja, így aztán négy klubban eltöltött évtizedes munkája eredményeképp szombat este a Schalke ellen fejesből megszerezte az ötvenedik Bundesliga-gólját.

A gratulációk persze nem maradtak el.

A fejessel egyébként klubjai közül immár a Hoffenheimben szerezte a legtöbb gólt, 22-t, a Mainzban 21-ig jutott, a Schalkéban 7-ig, ugyanakkor a hannoveri félidénye eredménytelenül zárult.

A jubileumokat szépen elosztotta a három kiemelt együttese között. Az első gólját a Mainzban szerezte, méghozzá a Dortmund ellen:

A huszonötödik találatát a Schalke mezében jegyezte, az Augsburg ellen:

Most pedig meglett neki az ötvenedik Bundesliga-gólja is. A német élvonalban megfordult légiósok között ezzel holtversenyben az 52-54. helyen áll, Pavel Kuka és Ivan Klasnic társaságában. Még egy gól, és bent lesz a legjobb ötvenben, utolérve Mladen Petricet, Souleymane Sanét, valamint Bachirou Salout.

A BUNDESLIGA LEGEREDMÉNYESEBB MAGYAR JÁTÉKOSAI

1. Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hannover, Hoffenheim) 50 gól, 2. Huszti Szabolcs (Frankfurt, Hannover) 39, 3. Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart, Werder Bremen, Mönchengladbach) 20, 4. Szabics Imre (VfB Stuttgart, 1. FC Köln, Mainz), Hajnal Tamás (Schalke, Karlsruhe, Dortmund, VfB Stuttgart) és Dárdai Pál (Hertha BSC) 17, 7. Vasile Miriuta (Energie Cottbus) 15, 8. Détári Lajos (Frankfurt) 11, 9. Willi Orban (Kaiserslautern, RB Leipzig) 10. Varga Zoltán (Hertha BSC) 9

A Sport1-en hétfőn 19:30-kor kezdődő Germániában részletesen is foglalkozunk Szalai Ádám teljesítményével.

Ki szerezte a 30. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Jadon Sancho (Dortmund) a Freiburg ellen

0%

Philipp Max (Augsburg) 1. gólja a Stuttgart ellen

0%

Karim Onisiwo (Mainz) a Düsseldorf ellen

0%