Leonard maradna Torontóban? • SportTV

Leonard maradna Torontóban?

2019. 04. 28. 10:52    
Olvasási idő: 2 perc

Egyéves szerződéssel a batyuban érkezett meg Kawhi Leonard a Toronto Raptorshoz 2018 nyarán, és még nem tudjuk, milyen tervei lesznek majd a nyáron. Viszont úgy néz ki, a Raptors sikeréért mindent megtesz. És ha messzire jutnak, talán még nehezebb lesz elhagyni Kanadát... Leonard karriercsúccsal 1-0 a Raptorsnak.

Drake: Kawhi, király vagy! Maradj még Torontóban! ( Fotó: Vaughn Ridley/Getty Images)

A Toronto Raptors nem akármilyen cserét hajtott vége 2018-ban, amikor az azt megelőző előző szezont szinte teljes egészében kihagyó, de egyébként nyilvánvalóan szupersztár státuszú Kawhi Leonardért elcserélte a csapat franchise playerét, DeMar DeRozant San Antonióba. Kapott hideget-meleget Masai Ujiri GM ezért, hiszen amellett, hogy a klub ikonját vesztette el – aki hivatalosan is maradni akart – hatalmas kockázatot vállalt.

Leonardnak egy éve volt akkor hátra meglévő szerződéséből (+ egy év játékosopció), és nyilvánvalóan kijelentette, hogy szeretne hazatérni a napsütötte Kaliforniába. San Diegóból származik, a városhoz pedig Los Angeles van a legközelebb, és ugye LA-nek van két NBA-csapata is, és éppenséggel akkor könnyen alakulhattak úgy a dolgok, hogy 2019 nyarán mindkét alakulat tud maximum szerződést ajánlani Leonardnak. Ez nem változott, tudnának neki fizetni rendesen.

Szóval Leonard így költözött 2018-ban Torontóba, ám játékával hamar a szurkolók kedvencévé vált, de még nem adta jelét annak, hogy a továbbiakban is maradni szeretne. Serge Ibaka főzősműsorában is azt mondta, még nem döntötte el. Mondjuk én nem marhapéniszes pizzával próbálnám maradásra bírni 😀 15:50-nél Ibaka nem szarozik, nekiszegezi a kérdést, amit rajta kívül nem sokan mernek feltenni:

Amit a Philadelphia 76ers elleni második körös első meccsen produkált, bebizonyította, hogy ha csak egy évre is marad északon, akkor is rászolgál a pénzére.

Egyáltalán nem mindegy neki meddig és oda hogyan jut el a Raptors, és ebben neki mekkora szerepe van.

Talán később ez is hatással lesz majd a nyári döntésére?

Mert ha messzire repíti a csapatot, és ő maga is ilyen jó lesz, miért kellene váltani?

De most beszéljünk a Raptors-Sixers első meccséről. A Raptors Leonard karriercsúcsát jelentő 45 pontjával győzte le magabiztosan 108-95-re a Sixerst. Januárban az alapszakaszban már összejött egyszer a 45 pontos meccs a Utah Jazz ellen, ezt ismételte meg a SIxers ellen. Viszont ez a rájátszás, ez sokkal többet számít, és nem is volt messze attól, hogy elérje Vince Carter rájátszásbeli franchise-csúcsát, ami 50 pont. Így viszont „csak” minden idők második legtöbb pontját dobta egy meccsen a csapat playoff-históriájában. Ráadásul Jimmy Butler, a liga egyik legjobb védője kezdett rajta, de hatástalan volt, majd Ben Simmonst is megpróbálta a SIxers, de komoly eredményt ő sem tudott felmutatni. Leonard megállíthatatlan volt, és ahogyan azt tőle megszoktuk, nem csak a támadóoldalon, hanem védekezésben is hozta a tőle megszokott remek teljesítményt.

Csapattársban sem volt hiány, Pascal Siakam 29 ponttal zárt, az első negyedben mindketten elérték a 15 pontos határt. Állítólag ilyen az elmúlt 15 évben nem történt az NBA-rájátszásában, hogy két csapattárs is ilyen jól kezdjen. Serge Ibaka és Marc Gasol pedig hatástalanítani tudta Joel Embiidet.

Nem csak ezt az egy meccset rendezték az NBA-ben éjjel, de direkt nem írjuk meg, mi lett a Denver Nuggets – San Antonio Spurs párharc hetedik meccsének végeredménye. 12:15-kor kapcsolj a Sport2-re, és nézd meg! Izgalmas lesz, megéri!!!!

Akinek ez nem elég, 21:30-kor a Golden State Warriors – Houston Rockets második körös első meccsét is megnézheti élőben a Sport1-en.