Damian Lillard értékrendje eléggé rendben van • SportTV

Damian Lillard értékrendje eléggé rendben van

2019. 04. 30. 13:02    
Olvasási idő: 2 perc

Elgondolkodtató mondatok hagyták el Damian Lillard száját két éve azzal kapcsolatban, mekkora nyomás van rajta az NBA-ben. Ez most vírusként kezdett terjedni a neten a Thunder elleni győztes triplája után. Le a kalappal előtte, helyén van az értékrendje, és ezért egyre jobban lehet szeretni.

Nyomás, ugyan már! Haver, ez csak egy játék. (Fotó: Steve Dykes/Getty Images)

„Nyomás, ugyan már! Haver, ez csak egy játék. Nyomás azon a hajléktalanon van, aki nem tudja, hogy jut ételhez legközelebb. Nyomás azon az egyedülálló anyukán van, aki küzd, hogy ki tudja fizetni a lakbért. Mi azért kapunk rengeteg pénzt, hogy egy játékot játsszunk. Ne érts félre, persze vannak kihívások előttünk, de ezt nyomásnak nevezni azért már szinte sértés egy átlagember számára” –  nyilatkozta 2017-ben a Sporting News-nak arról, mekkora nyomás van egy NBA-játékoson. A kérdés úgy hangzott pontosa, hogy: „Az előző szezon utáni elvárás miatt nincs extra nyomás rajtatok?” Elgondolkodtató, nem? Mert nagyon sok igazság van abban, amit mond, bár az más kérdés, hogy az ő munkáját egy világ figyeli árgus szemekkel nap mint nap.

Well said, Damian Lillard.

Posted by ESPN on Monday, April 29, 2019

Talán ez a gondolkodás is kellett ahhoz, hogy csapatával ki tudja verni 4-1-re az Oklahoma City Thundert a rájátszás első körében, és hogy egy olyan hidegvérű triplával zárja le a párharcot, ami megőrjít minden NBA-szurkolót.

Azért nézzük meg ismét, el ne felejtsük, hogyan integetett utána a Thunder játékosainak:

Aktualitás:

A Trail Blazers bemutatkozott a Nuggets elleni második körös párharcban is. Lillard ezúttal is jó volt, 39 pontot dobott, ez azonban most nem volt elég. Nikola Jokic is 37 pontig jutott, és a meccset 121-113-ra nyerte a hazai alakulat:

A Philadelphia 76ers főleg Jimmy Butlernek köszönhetően legyőzte a második találkozón az első meccsen szinte hibátlan Toronto Raptorst, így 1-1 az állás.

A rájátszás második köre így áll jelenleg:

Milwauke Bucks – Boston Celtics: 0-1

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers: 1-1

Golden State Warriors – Houston Rockets: 1-0

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers: 1-0

A héten 3 NBA-meccset is közvetítünk a Sport TV-n:

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors (3. meccs): május 3., péntek 2:00, 12:15 (Sport1), 22:30 (Sport2)

Houston Rockets – Golden State Warriors (3. meccs): május 5., vasárnap 2:30, 12:15 (Sport2)

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors (4. meccs): május 5., vasárnap 21:30 (Sport2)