Lesz Győr - Ambros Martín párharc a Final4-on? • SportTV

Lesz Győr – Ambros Martín párharc a Final4-on?

2019. 05. 08. 13:18    
Olvasási idő: 3 perc

A Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorának szerdai adásában a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor és a csapat átlövője, Anne Mette Hansen teszi tiszteletét. A műsor felvételén szóba került a többi között a Rosztov-Don - Metz párharc és Ambros Martín is.

Reméljük, szombaton a Kristiansand, vasárnap pedig vagy a Metz, vagy a Rosztov-Don ellen járnak majd örömtáncot a győri lányok. (Fotó: gyorietokc.hu)

Danyi Gábor vezetőedző és Anne Mette Hansen ellátogatott a Sport TV stúdiójába, hogy a szerdai Harmadik Félidő Extra című műsorban beszéljenek arról, hogy készül csapatuk, a Győri Audi ETO KC a május 11-én és 12-én megrendezésre kerülő budapesti BL Final4-ra. A Győr szombaton a Vipers Kristiansand ellen játszik az elődöntőben, a másik ágon Rosztov-Don – Metz összecsapást rendeznek. A Rosztov edzője az az Ambros Martín, aki nyáron távozott Győrből négy BL-győzelem után. Danyi Gábor elmondta, látható már az elődje munkája az orosz csapaton: „Látható, hogy Ambros jegyei mennyire dominánsak a Rosztov játékában az előző évhez képest. Mennyire stabil lett a védekezése, mennyire hangsúlyosak azok a jegyek, amelyek nyilvánvalóan Ambros és a spanyol iskola jellemzői támadásban is, de főleg védekezésben. Ez természetes, hiszen Ambros kiváló, sőt, nálunk bizonyította, hogy talán a legjobban ért ehhez a világon. Nyilvánvaló, hogy ez a rövidke idő, mert ne felejtsük el, hogy 6-8 hónap alatt azért nem nagyon lehet teljesen adaptálódni az új elképzelésekhez, ahogyan nekünk sem lehetett a miénkhez, nekik sem. Idő kell neki is még, és a rosztovi csapatnak, hogy ezt teljesen elsajátítsák” – értékelte Danyi Gábor Ambros Martín eddigi oroszországi munkáját és jelenlegi csapatának teljesítményét.

Anne Mette Hansent arról kérdezte Fazekas Erzsébet, hogy ha estleg a Final4 során játszik egymás ellen a két csapat, előny lehet-e az, hogy ismerik Ambros Martín felfogását: „Lehet, hogy ezt ki tudjuk használni, hiszen tudjuk, milyen játékot akar játszatni, de más játékosok vannak abban a csapatban, úgyhogy mindenképpen nehéz lesz, hiszen nagyon jó játékosok vannak ott is. Ambros pedig nagyon jó edző, nagyon jól felkészíti őket, és nagyon jólismeri a mi csapatunkat is” – mondta Hansen, aki válaszolt arra is, lenne-e extra bizonyítási vágy a játékosokban, ha esetleg összejön ez a párharc: „Nem hinném, hogy így gondolkodunk erről, mert bármilyen csapattal találkozunk, mindig bizonyítani akarunk, nyerni akarunk. Teljesen mindegy, hogy Ambros csapatáról, vagy a Metzről van szó, mi bizonyítani akarjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak, nyerni akarunk. Megpróbálunk felkészülni ugyanúgy minden meccsre.”

A Sport TV edzésen is meglátogatta a csapatot, a játékosok a Rosztov-Donnal kapcsolatban kivétel nélkül mind elmondták, hogy ha játszanak vele, az Ambros Martíntól megszokott kőkemény védekezésre kell számítaniuk. Bódi Bernadett azt is elárulta, szeretne a Rosztov-Donnal játszani: „Most még elsősorban az első meccsre koncentrálunk, de ha a Rosztovval kerülünk össze, az egy érdekes párharc lesz. Nagyon jól ismeri a játékosokat, nyilván mi is őt, de neki kell belőlünk felkészülnie. Megmondom őszintén, szeretnék Ambros Martín ellen játszani, nekem abszolút nem lenne rossz érzés, inkább különleges, és meglátjuk, ki jön ki győztesként” – fogalmazott a szélső, aki szerint azért is érdekes ez, mert korábban a Győr a védekezésével érte el elsősorban sikereit, míg ebben a szezonban a támadás a győzelmek kulcsa.

Danyi Gábort arra is megkérték, tippelje meg, ki nyeri a másik elődöntőt: „Én a Metzet érzem nagyobb esélyesnek a döntőbe jutásra. Ezt a realitást figyelembe véve, abszolút mindenfajta előítélet nélkül gondolom; ami ebben a szezonban eddig történt klub- és válogatott szinten, amiatt egy picit többet érzek a Metzben. Természetesen, mint általában, nem szokott bejönni, amit tippelek, de ez már egy másik dolog. Nyilvánvalóan nekem is úgy kell készülnöm, hogy abszolút neutrális legyek, ne vigyek bele érzelmet mondjuk az Ambros miatt. Ezekre én nagyon figyelek egyébként is, most meg pláne. Akit a sors hoz, azzal játszunk de természetesen mindkét opcióra felkészülünk, nem lesz sok időnk, de abszolút nincsenek kifogások, azt a nagyon kevés időt, azt a leghasznosabban kell eltölteni, és így is fogunk tenni.”

A teljes beszélgetés szerda (május 8.) este 19 órától lesz a Sport1-en.

Heti kézilabdaműsor a Sport TV-n:

Harmadik Félidő Extra (2. epizód): május 8., szerda 19:00, Sport1

Harmadik Félidő Extra (3. epizód): május 9., csütörtök 19:00, Sport1

Női kézilabda BL, Final Four, öltözői show: május 10., péntek 18:30, Sport1

Harmadik Félidő Extra (4. epizód): május 10., péntek 19:30, Sport1

Bajnokok Ligája, nők, Final Four, 1. nap: május 11., szombaton 14 órától 20 óráig (benne: Vipers Kristiansand – Győri Audi ETO és Metz – Rosztov-Don) Sport1

Siófok – Esbjerg, EHF-kupa, nők, döntő, visszavágó: május 11., szombat 20:00, Sport1

Kézilabda: junior Final Four, döntő: május 11., szombat 20:15, Sport2

Bajnokok Ligája, nők, Final Four, 2. nap: május 12., vasárnap 14 órától 20:30-ig (benne: bronzmérkőzés és döntő), Sport1

Harmadik Félidő Extra (a Final4 után): május 12., vasárnap 20:30, Sport1