A Siófok mindent megtesz a BL-indulásért

2019. 05. 24. 09:54    
Olvasási idő: 2 perc

Nagyon boldog Fodor János, az EHF-kupa-győztes Siófok KC ügyvezető elnöke, aki a Sport TV Mai helyzet című műsorában elárulta, ha lesz rá lehetőség, hogy a csapat jövőre a Bajnokok Ligájában indulhasson, akkor ezért mindent megtesz a klub. Ha azonban nem, akkor az EHF-kupában védenék meg címüket a siófokiak.

Az EHF-kupa győztes Siófok. (Fotó: siofokkc.hu)

Természetesen kiváló a hangulat a Siófok KC női kézilabdacsapatának háza táján, hiszen a dán Esbjerg elleni fináléban megnyerte az EHF-kupát a Balaton-parti csapat. A kupa előző győztese, a román Craiova a 2018-as diadal után szabadkártyát kért és kapott a 2018-19-es BL kiírásra. Felvetődik a kérdés, megpróbálja-e ugyanezt a Siófok is? „Ha erre 1 százalék esély van, mi ezt megtesszük, természetesen szeretnénk ezt az elképzelést valóra váltani. Bízom benne, hogy ez esetleg sikerülhet. Mindent meg fogunk tenni, kérvényezzük az EHF felé ezt a lehetőséget. Őszintén megmondom, pontosan még mi sem tudjuk, hogyan kell megtenni, hogy a magyar szövetségen keresztül, vagy az EHF-et kell közvetlenül ostromolni. Ennek ellenére egyelőre abban gondolkodunk, hogy biztos indulók vagyunk az EHF-kupában. Szeretnénk ott megvédeni ezt a címet, és kétszeres EHF-kupa győztesként még feljebb lépni a következő években. Ha nem sikerül a BL-ben való indulás, nem fogunk elkeseredni, de meg fogunk érte mindent tenni” – nyilatkozta erről a klub elnöke, Fodor János a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A teljes beszélgetés:

A 2018-19-es szezonban az a bravúr is sikerült a bronzérmes siófokiaknak, hogy le tudta győzni a BL-negyeddöntős, bajnoki ezüstérmes Ferencvárost, azonban kétszer kikapott a Győrtől és Váctól, egyszer az FTC-től és az Érdtől, és döntetlent játszott az MTK-val. Nyáron is komoly játékosmozgás lesz a csapatnál. Vajon mik a célok hazai porondon? „Magyarországon van a legerősebb bajnokság női oldalon Európában. Most háromszor jártuk meg Dániát, ismerjük az ottani csapatokat. Itt azért van egy ötszörös BL-győztes Győr, egy Ferencváros, és ez a két csapat még jóval előttünk jár. Azt mondom, hogy lépésről lépésre kell haladnunk, nekünk a stabilitás a legfontosabb, minden értelemben. Azt az ingadozást, amit eddig a klub mutatott, azt szeretnénk stabillá tenni. Valójában a Ferencváros után nem csak a Siófok következik, hanem ott például egy Dunaújváros, egy Érd, egy Debrecen, vagy éppenséggel egy Vác, aki kétszer elvert minket a bajnokságban egy fiatal csapattal. Amit ők tesznek a magyar bajnokságban, az egy fantasztikus dolog, mi nem ellenségei vagyunk egymásnak, hanem ellenfelei” – árulta el Fodor.

Cookie beállítások