Amorim a hónap legjobbja Európában • SportTV

Amorim a hónap legjobbja Európában

2019. 05. 25. 09:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Eduarda Amorimot, a Győri Audi ETO KC átlövőjét választották meg májusban a hónap játékosának az Európai Kézilabda-szövetség ankétján.

Azok után, hogy az EHF közönségszavazásán megválasztották a Final Four legjobb játékosának, újabb elismerést kapott Eduarda Amorim. A Győri Audi ETO KC átlövője az európai szövetség tudósítóinak ankétján kiérdemelte a hónap játékosa címet. Amorim a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében előbb a Vipers Kristiansandnak lőtt négy gólt, majd a fináléban hetet a Rosztov-Donnak, emellett végig elsőrangúan védekezett. Így nem volt meglepő, hogy tavaly május után az idén májusban is ő kapta meg a díjat.

„Minden idényben új motivációnk van. Nagyszerű csapatunk volt ebben a szezonban. Remekül éreztem magam a közösségben, bíztunk egymásban és együtt lettünk még erősebbek. Nekem nem volt könnyű évadom, a sérülések először gondolkoztattak el a visszavonuláson. De visszaküzdöttem magam, és megérte” – fejtegette az EHF hivatalos oldalának Amorim.

A voksoláson az első ötbe négy olyan kézilabdázó fért be, aki Magyarországon játszik. Amorim mögött csapattársa, Amandine Leynaud lett a második, míg a harmadik és az ötödik helyen két EHF-kupa-győztes siófoki, Andrea Kobetic és Estelle Nze Minko végzett. Csak a negyedik helyezett, rosztovi Anna Vjahirjeva nem nálunk játszik.

A férfiak szavazásán a THW Kiellel EHF-kupát nyerő Niklas Landin végzett az élen, megelőzve másik két kapust, Dejan Miloszavljevet (Vardar Szkopje) és Vladimir Cuparát (Kielce).