A Warriors csarnoka két hazai vereséggel búcsúzik? • SportTV

A Warriors csarnoka két hazai vereséggel búcsúzik?

2019. 06. 08. 12:12    
Olvasási idő: 2 perc

Bár négy győzelemig tart az NBA-döntő, könnyel előfordulhat, hogy utoljára lépett pályára az Oracle Arenában a Golden State Warriors. 3-1-re vezet a Toronto Raptors a fináléban, és úgy tűnik most, hogy nem találta meg a Warriors a Raptors és Kawhi Leonard ellen hatásos gyógyelixírt. Ez a csarnok nagyon szép emlékekkel gazdagodott a hosszú történelme alatt, és most azt reméli az oaklandi közönség, hogy nem ezzel a zsinórban elveszített két meccsel zárta be kapuit.

Az Oaklandig utazó Raptors-szurkolók örültek az elmúlt két meccsen. Például a Super Fan, Nav Bhatia. (Fotó: Ezra Shaw/Getty Images)

Egyre jobban hiányzik Kevin Durant, Leonard lubickol

Három év alatt először írom ezt le, de a Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je úgy hiányzik a Raptors és Kawhi Leonard ellen, mint egy falat kenyér. Mindig arról írtunk, hogy nélküle is elég erős a Warriors, de most minden más lenne, ha ott lenne a pályán. Nem szabad a sportban a „mi lenne, ha” gondolatmeneteket futtatni, de az biztos, hogy minden másképp nézne ki, ha Durant és Leonard harcolna egymás ellen. Azonban Durant vádlisérülése (vagy valami komolyabb, csak nem mondják el –  a szerk.)  oly komoly, hogy a döntő negyedik meccsén sem volt bevethető. Ennek (IS) köszönhetően Kawhi Leonard lubickolt. Különösen a kulcsfontosságú harmadik negyedben, amikor a Raptors megfordította a meccset: 17 pontot vállalt a csapat 37-jéből. Ritkán idézünk a meccs utáni interjúkból, de Fred VanVleet úgy megfogalmazta, amit gondolunk, mint Szabó Péter a nyilvánvaló népi bölcsességeket: „Kijött a pályára, és dobott két óriási ’B@zdmeg!’ kosarat a negyed elején. Ezek ellen nem lehet védekezni”– fogalmazott. Végül 36 ponttal (50 százalékos mezőnymutató, 5 hárompontos), 12 lepattanóval, 4 labdaszerzéssel és 2 gólpasszal, 1 blokkal és 40 perc alatt 0 labdaeladással zárt. Egyre inkább olyan az érzése az embernek, hogy megállíthatatlan, és akkor veszi elő a GOD MODE-ot, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Leonard ebben a rájátszásban 14. alkalommal érte el a 30 pontos határt (22 meccsen), az NBA-történetének hatodik játékosa, akinek sikerült ez a bravúr. Beérte DeMar DeRozant a csapat örökrangsorában a rájátszásban elérte 30+-os meccsek számában, és ehhez neki elég volt egy szezon és 22 mérkőzés. 31,1 pontos átlagot produkál a playoffban, míg a döntőben átlag 30,8-cal terheli meg a Warriors kosarát.

A mérkőzést 105-92-re nyerte meg a Raptors, ezzel 3-1-re vezet. Érdemes megemlíteni Serge Ibakát és Pascal Siakamot, akik 20, illetve 19 ponttal segítették csapatukat, és méltó társai voltak Leonardnak. Klay Thompson 28 és Steph Curry 27 pontja most kevésnek bizonyult, és a Golden State Warriorsnak most azt a bravúrt kellene bemutatnia, amit a történelemben eddig csak a Cleveland Cavaliers hozott össze a Warriors ellen még 2016-ban. 1-3-ról fordítani az NBA-döntőben. Annyi vigasza lehet a Warriorsnak, hogy egy szériával azelőtt, a Golden State Warriors is képes volt ugyanerre a nyugati döntőben, amikor az Oklahoma City ellen állt fel ilyen hátrányból.

Amennyiben nem sikerül nyerni Torontóban, a Golden State Warriors úgy búcsúzik el az Oracle Arenától, hogy a döntő mindkét hazai meccsét elveszíti…Az NBA legidősebb arénája azért látott ezt-azt, zsinórban 5 döntőt, legalább négy bajnoki címet, és még sorolhatnánk. Azonban 2019 nyarától a Chase Center veszi át a helyét.

De nem temetnénk őket, hiszen ez a csapat nagyon erős, hát még ha három nap múlva Kevin Durant képes lesz visszatérni. Kedden hajnali háromkor jön a döntő ötödik meccse, amit ismét Torontóban rendeznek, és amit a Sport1 természetesen élőben közvetít hajnali 3-kor, és másnap 14 órától és 20 órától is megismételjük.