NBA: A Sport TV kiosztja egyéni díjait • SportTV

NBA: A Sport TV kiosztja egyéni díjait

2019. 06. 24. 18:38    
Olvasási idő: 4 perc

Nem okoz majd olyan nagy meglepetést az, hogy a Sport TV kollégái kinek adnák át az egyéni díjakat az NBA-ben. A legtöbb esetben egyöntetű volt a vélemény, az jóformán nem is volt kérdés, hogy például Giannis Antetokounmpo volt az MVP, Luka Doncic az Év Újonca, Rudy Gobert az Év Védője vagy Mike Budenholzer az Év Edzője.

Alapszakasz-elsőség, MVP-cím és az év edzőjének járó díj. Nem is olyan rossz. (Fotó: Getty Images)

Merényletet követtünk el a Sport TV NBA-vel foglalkozó kollégái ellen. Nagyon szűk határidőt adtunk nekik, hogy még az alapszakasz vége után, de a rájátszás rajtja előtt küldjék el nekünk tippjeiket, szerintük ki nyeri meg az NBA egyéni díjait. Nyilván azért ezt tettük, hogy a szavazóinkat ne befolyásolja a rájátszásban mutatott teljesítmény, és mert Amerikában is ekkor kell szavazni. Mivel ma este adják át az elismeréseket, mi még a hivatalos díjátadó előtt eláruljuk, a Sport TV szerint kiket díjaznak majd, vagy hogy a Sport TV kiket díjazna most ebben a helyzetben. Ha lenne eltérés a hivatalos Top3-akban, az azért van, mert amikor szavaztak, akkor ezeket még nem hozták nyilvánosságra.

Úgy számoltunk, ahogy a hivatalos pontozásnál is fognak. Az MVP-díj esetében öt játékosra lehetett szavazni (10, 7, 5, 3, 1 pontokat lehetett kapni), az összes többi kategóriánál 3-3-at (5, 3 és 1 pontot értek a helyezések).

MVP:

Úgyis ez foglalkoztat mindenkit a legjobban, nem gonoszkodunk és tartogatjuk titokban a cikk végéig az eredményt. De olyan nagyon túlmagyarázni sem kell, mert szinte mindenki úgy gondolja, hogy Giannis Antetokounmpo lesz a liga MVP-je 2019-ben. Ugye? Közülünk legalábbis egy híján mindenki. De például nálunk Paul George csak a negyedik helyre fér fel erre a listára, míg a hivatalos szavazáson ő van az első háromban Giannis és Harden mellett, a nálunk bronzérmes Nikola Jokic viszont nincs ott.

  1. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)
  2. James Harden (Houston Rockets)
  3. Nikola Jokic (Denver Nuggets)
  4. Paul George (Oklahoma City Thunder)
  5. Steph Curry (Golden State Warriors)
  6. Kawhi Leonard (Toronto Raptors) és Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

8. Joel Embiid (Philadelphia 76ers)

Ellenben az All-NBA első csapat pont a mi első öt helyezettünkből áll:

Az Év Újonca:

No, hát itt sem volt nagy vita. Talán sokakban lejátszódott az a talány, hogy a szezon második felében megismert Trae Young elég meggyőző volt-e ahhoz, hogy a folyamatosan kiegyensúlyozottan játszó Luka Doncic elé kerüljön, de elhessegettük a gondolatot. Luka, te kapod a díjat, meg is érdemled, és te bizony egyöntetűen nyerted a szavazást. Ettől függetlenül az All-Star-hétvége után Trae Young teljesítményt szeretnénk még látni.

  1. Luka Doncic (Dallas Mavericks)
  2. Trae Young (Atlanta Hawks)
  3. Deandre Ayton (Phoenix Suns)
  4. Collin Sexton (Cleveland Cavaliers)
Legtöbbet Fejlődött Játékos:

Ez volt talán a legszorosabb szavazás, Pascal Siakam és D’Angelo Russel küzdött meg az első pozícióért, amit végül a Toronto Raptors friss NBA-bajnoka kapott meg. De bárhogy döntenek Amerikában, az idei szezonban akkorát fejlődött mindkét induló, hogy bármelyükhöz is kerül a trófea, jó helyen lesz majd. Meglepetés, hogy Giannis holtversenyben odafért a harmadik helyre De’Aron Fox mellé. És tény, a „Görög Szörny” az egy helyen sebezhető Akhilleuszból a halhatatlan Zeusszá változott 2018-19-re. A hivatalos NBA-szavazás alapján viszont a Bucks ásza nincs már a jelöltek között, mert ott Siakam, Russell és Fox szerepel.

  1. Pascal Siakam (Toronto Raptors)
  2. D’Angelo Russell (Brooklyn Nets)
  3. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) De’Aron Fox (Sacramento Kings)

5. Buddy Hield (Sacramento Kings) és Nikola Vucevic (Orlando Magic)

Az Év Hatodik Embere:

Egyöntetű véleményünk szerint Lou Williams kezdheti leporolni a polcon a harmadik ilyen elismerésének is a helyet (a 2015-ös és 2018-a trófea mellett). Mert aki akárcsak egy szoros Clippers-meccset megnézett ebben a szezonban, az egyetért velünk abban, hogy most is „Sweet Lou”-nak kell kapnia a díjat még akkor is, ha csapaton belülről is kapott egy átvitt értelemben és konkrétan is bivalyerős kihívót Montrezl Harrell személyében. Zseniális volt, hogy a Clippers második sora gyakorlatilag majdnem erősebb volt, mint a kezdőcsapat…Domantas Sabonis szerepel a Top3-unkban, akárcsak a hivatalos listán. Vicces, hogy a litván egy évvel ezelőtt meccset játszott a Tüskecsarnokban a magyar válogatott ellen, talán akkor még nem is gondoltuk, milyen nagy szerepe lesz a 2018-19-es Pacersben.

  1. Lou Williams (Los Angeles Clippers)
  2. Domantas Sabonis (Indiana Pacers)
  3. Montrezl Harrell (Los Angeles Clippers)
  4. Derrick Rose (Minnesota Timberwolves)
  5. Spencer Dinwiddie (Brooklyn Nets)
Az Év Védője:

Lehet azon pityergett Rudy Gobert, hogy kimaradt az idei All-Star-csapatból, de mi azt gondoljuk, hogy lesz azért némi öröme a szezon végén, mert címet ismétel, és ő lesz az Év Védője. Ebben az esetben is egyöntetű volt a szavazás. Ez alapján, bár sokan szeretnék, Giannis ebben a szezonban nem tudja véghez vinni azt a bravúrt, amit Michael Jordan és Hakeem Olajuwon tudott korábban, hogy MVP és legjobb védő is legyen ugyanabban a szezonban, de nagyon sok éve lesz még erre. Idén viszont csak második lesz.

  1. Rudy Gobert (Utah Jazz)
  2. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)
  3. Paul George (Oklahoma City Thunder)
  4. Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Draymond Green (Golden State Warriors) és Myles Turner (Indiana Pacers)
Az Év Edzője:

A Sport TV-től majdnem, de tényleg majdnem mindenki (egy fő nem, de nála második) úgy gondolja, hogy díjat érdemel a ligaelsőség, amit Mike Budenholzer elért a Milwaukee Bucksszal. Mellette nálunk is dobogós Doc Rivers (LA Clippers), aki a liga egyik legkeményebb ellenfélnek számító csapatát rakta össze igazi szupersztár nélkül, illetve Michael Malone (Denver Nuggets), aki meglepetésre második lett a brutálisan sűrű nyugati konferenciában. De az sem semmi, hogy 8 edző is kapott szavazatot, pedig csak 3-3 szakemberre adhatták le a voksukat szavazóink, ezek szerint legalább ennyi meglepetéscsapata volt ennek a szezonnak.

  1. Mike Budenholzer (Milwaukee Bucks)
  2. Doc Rivers (Los Angeles Clippers)
  3. Michael Malone (Denver Nuggets)
  4. Gregg Popovich (San Antonio Spurs)
  5. Steve Clifford (Orlando Magic)
  6. Kenny Atkinson (Brooklyn Nets), Nate McMillan (Indiana Pacers) és Nick Nurse (Toronto Raptors)

Lezárásképpen még egy dolgot kiemelnénk: Ha valóban azok kapják a díjakat, akiket mi gondolunk, akkor

az öt játékosnak járó egyéni díjból négyet nem amerikai állampolgár kapna. Giannis Antetokounmpo görög, Luka Doncic szlovén, Rudy Gobert francia míg Pascal Siakam kameruni. Ez jól mutatja az NBA sokszínűségét.

Akik szavaztak:

Haraszt Ádám, a Sport TV NBA-kommentátora

Kun Zsolt, a Sport TV NBA-szakértője

Méhes Gábor, a Sport TV NBA-kommentátora

Szalay Tamás, a Sport TV NBA-meccseinek szerkesztője

Tőrös Balázs, a Sport TV NBA-szakértője

Zsivera Gábor, a Sport TV szakértője, a Kezdő5.hu szerzője

Szabó Máté, a sport1tv.hu szerzője

Aki pedig az NBA-bracket nyertesei között magára ismer, jelentkezzen bátran:

🏀🏀🏀EREDMÉNYHIRDETÉS🏀🏀🏀Az NBA-döntővel lezárult a mi bracket-játékunk is. Erről van szó:…

Posted by Sport TV on Monday, June 17, 2019