Szalainak elege van a Hoffenheimből • SportTV

Szalainak elege van a Hoffenheimből

2019. 07. 27. 19:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Szalai Ádám kifakadt, amiért minden idénynek úgy kell nekivágnia a Hoffenheimnél, hogy a sor végén áll és kevés a háttértámogatása. Aztán azért mindig kiharcolja a megfelelő mennyiségű játékidőt.

Szalai Ádám a Trabzonspor elleni 3–3 során saját szempontjából két góllal zárta le a Hoffenheim ausztriai edzőtáborát, aztán pedig kifakadt a Bild újságírójának. „Az utóbbi években sohasem volt egyszerű dolgom a Hoffenheimnél, tulajdonképpen mindig én voltam az, aki a sor végén állt, aztán valahogy mégis előre dolgoztam magam” – jelentette ki a magyar válogatott csatár. Adták őt már kölcsön (a Hannovernek 2016 tavaszán), mindig jelentős konkurenciával (a teljesség igénye nélkül: Wagner, Uth, Gnabry, Kramaric, Joelinton, Belfodil) kellett szembenéznie, és most, az új edzőnél, Alfred Schreudernél sem tűnik befutónak. Hiába távozott Joelinton, hiába sérült Kramaric és Belfodil, az edzőmeccseken csak a B-csapatban jutott neki hely.

„Nem játszottam sok olyan helyen, ahol a lehető legnagyobb támogatást kaptam volna. Ezt egyedül a válogatottban kaptam meg – mondta Szalai. – De eszemben sincs feladni. Ez jó élettapasztalat. Ha valaki bízik az elvégzett munkájában, az a végén kifizetődik. Biztos vagyok benne, hogy az idén is elnyerem a jutalmam.”

A kérdés csak az, hol? „Mindenképpen elgondolkozom. A szerződésemet automatikusan meghosszabbítottuk 2020-ig, mert annyit játszottam az előző évadban. Az is biztos, hogy tudok és szeretnék is a legmagasabb szinten futballozni. Jól érzem magam Hoffenheimben. De ha valahol máshol a legmagasabb szinten megkapnám a lehetőséget, meg kicsit több támogatást, akkor gondolkodóba esnék. Ha nem lesz ilyen, akkor minden edzésen százhúsz százalékot adok, és megharcolok a játékperceimért.”

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019-2020-as idényét.