Carmelo Anthony visszatér • SportTV

Carmelo Anthony visszatér

2019. 11. 15. 16:14    
Olvasási idő: 2 perc

A 2000-es és 2010-es évek egyik legnagyobb sztárja egy év után visszatér az NBA színpadára, és a Portland Trail Blazers játékosa lesz, legalábbis a források szerint. Bejelentés ugyan nem történt, de Adrian Wojnarowski írta ezt, aki nem nagyon szokott tévedni.

Carmelo itt még New Yorkban, épp egy Blazers elleni meccsen. (Fotó: Getty Images)

Tavaly november 8-án játszotta utolsó NBA-meccsét Carmelo Anthony. A Houston Rockets színeiben lépett pályára az Oklahoma City Thunder ellen. A Rockets kikapott és az akkori bajnoki címre pályázó houstoniak Anthony-val vitették el (lehet, nem ok nélkül) a pocsék szezonkezdet (4-6) miatt kialakult balhét. Januárig a keret tagja volt, majd elcserélték Chicagóba, ahol soha nem lépett pályára, mert elküldték.

Szóval egy éve dolgozott azon Anthony, hogy visszatérjen valahogyan a ligába. Sokan azt gondolták, majd egykori drafttársa, LeBron James (James volt a 2003-as draft első választottja, Anthony a harmadik) nyújt neki segítő kezet, de nem Los Angelesben kapja meg a 35 éves Anthony az újabb esélyt.

Hanem Portlandben.

Szóval Damian Lillard, CJ McCollum és Pau Gasol után egy negyedik egykori All-Star játékosa is lesz a csapatnak. Gasol mondjuk még nem lépett pályára, de a hátvédpáros idén is remekel. A csapat viszont nem, és bár 3-2-vel indította a szezont, most 4-8-cal áll a csapat. Ráadásul most egy hatmeccses idegenbeli túrára indul a Blazers, de ezen már bevethető lesz majd Anthony is.

Az új játékos szerződése nem garantált, tehát bármikor kiteheti keretéből a Portland. A fő szerepe 4-es poszton lehet majd, Zach Collins sérülése miatt nagy szükség van rá. A kérdés, hogy be tud-e állni a sorba Lillard és McCollum mögé, mert ebben a csapatban ő nem lehet alfahím.

Nem titok, hogy az előző szezon után, amikor nyugati döntőt játszott, a Blazers szeme előtt a bajnoki cím lebeg, és ezért is erősítettek a rutinos rókával, aki abba a négy játékosba tartozik, aki pályafutása során legalább 25 ezer pontot és 6500 lepattanót szerzett, de nem tudott bajnoki címet szerezni. Rajta kívül Karl Malon, Dominique Wilkins és Alex English ennek a szűk csapatnak a tagja.

Az eredménysora ettől függetlenül impresszív:

1-szeres pontkirály (2013)

6-szors All-NBA

10-szeres All-Star

A 2003-as draftosztályból így már nem csak LeBron James és Kyle Korver lesz aktív, hanem Carmelo Anthony is. Rajtuk kívül az aktív játékosok közül Udonis Haslem debütált még 2003-ban az NBA-ben.