Knauff lehet az újabb dortmundi tinisztár • SportTV

Knauff lehet az újabb dortmundi tinisztár

2021. 04. 12. 15:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Ansgar Knauff lehet a dortmundi tehetséggyár újabb kiválósága, hiszen azok után, hogy az első bajnokiján pontot érő gólpasszal jelentkezett, a harmadikon már győztes gólt szerzett.

„Halloooo superstar” – a 17 évesen már 24 Bundesliga-mérkőzésen túljutó Jude Bellingham ezekkel a szavakkal köszöntötte csapattársát, a már 19 éves „veterán” Ansgar Knauffot a VfB Stuttgart elleni bajnoki után. Mindketten ezen a meccsen szerezték meg az első góljukat a Bundesligában, csak amíg ez Bellinghamnek már rég esedékes volt, Knauffnak sokkal kevésbé. Jelenleg is még csak alig egyórányi játszott perccel büszkélkedhet a német élvonalban, de az első meccsén már pontot érő gólpasszt adott Haalandnak, az első gólja pedig győzelmet ért a BVB-nek.

Papíron még az U19-ben is játszhatna, de onnan mindössze egy találkozót követően a Regionalligában szereplő második csapathoz vezényelték (22 meccs, 7 gól), de az elmúlt napok (ugye, már a Manchester City elleni BL-negyeddöntő első felvonásán kezdett) azt mondatják, hosszú távon neki az első csapatnál lesz a helye. „Egy az egyben képes elrepülni az ellenfele mellett, aztán már azt nézi, hogyan tudja befejezni az akciót” – méltatta a fiatal futballistát edzője, Edin Terzic. Knauff jelenleg 1-1 góllal és gólpasszal áll, 32 percente volt benne egy gólban, szigorúan számszaki alapon ezzel a tempóval még a csúcsszezont futó, a kanadai táblázaton 51 percente pontot szerző Robert Lewandowski sem tudja felvenni a versenyt.

Számszaki alapon egyébként is jól áll Knauff, hiszen párharcai 65 százalékát megnyeri (a BVB-ból csak Lukasz Piszczek és Mats Hummels tud jobbat), amit persze szintén nem tud majd tartani, de az indulása legalábis ígéretes.

A Sport1-en 19:30-kor élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, addig is, szavazzatok a forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 28. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Ridle Baku (Wolfsburg) a Frankfurt ellen

0%

Ansgar Knauff (Dortmund) a VfB Stuttgart ellen

0%

Dani Olmo (RB Leipzig) a Werder Bremen ellen

0%