Szalai Ádám és a videobíró miatt menekül a Mainz • SportTV

Szalai Ádám és a videobíró miatt menekül a Mainz

2021. 04. 22. 14:11    
Olvasási idő: 2 perc

Szalai Ádám megszerezte az első gólját a Bundesliga 2020-2021-es idényében, ami nagyon fontos három pontot hozott a kiesés elől menekülő Mainz konyhájára.

Levegőhöz jutott a kiesés elleni harcban a Mainz, úgy, hogy olyan helyekről kapott segítséget, ahonnan nem nagyon számíthatott volna rá. Gondolunk itt részben a videobíró kezelőire, akik Joshua Sargent – egybehangzó német lapvélemények szerint – szabályosnak tűnő gólját (Kevin Möhwald nem szabálytalankodott Robin Zentner kapussal szemben) vették el, részben pedig Szalai Ádámra, aki normális szezonmenet alapján aligha lenne a keret tagja. Merthogy őt Achim Beierlorzer szeptember közepén végleg kitette a Mainz keretéből, csakhogy a tréner utána rohamtempóban megbukott. Szalai pedig visszadolgozta magát a keretbe, majd a csapatba, ebben a naptári évben már játszott is, méghozzá 15 meccsen, ezeken együttese 22 pontot szerzett, nélküle ugyanennyi fellépésen meg kilencet. Azt nem állítjuk, hogy ez csak és kizárólag az ő eredményességén múlt, de azt igen, hogy a jelenléte és a beletett melója kellett egy-két ponthoz.

Most pedig végre a gólja is. A Werder ellen az idény során a Bundesligában először talált be, ami rögtön három pontot hozott a konyhára. Ennek köszönhetően a Mainz jelenleg 5-5 ponttal vezet az osztályozós (Hertha), illetve kieső (1. FC Köln) helyen álló rivális előtt. Négy fordulóval a bajnokság zárása előtt ez nem olyan rossz kiindulási helyzet.

„Az első félidőben nem voltunk jók, de Karim Onisiwónak és Szalai Ádámnak köszönhetően ekkor is veszélyeztettünk. Ádám most nagyon fontos gólt szerzett, már csak miatta is nagyon örülök ennek. Nem volt egyszerű szezonja, sok oldalról bírálták, viszont aki napi szinte nyomon követte, láthatta, mennyit dolgozik, illetve milyen jó hatással van a társaságra” – méltatta egykori csapattársát, jelenlegi játékosát Bo Svensson vezetőedző.

„Tudtam, hogy előbb-utóbb Mainzban is megtörik a jég – mondta a márciusi erőltetett válogatott menetben is gólt szerző Szalai Ádám. – Boldog vagyok, hogy újra a csapat tagja lehetek, illetve, hogy elnyertem az edzői stáb bizalmát. Mindenki tudja, mennyit vártam erre a gólra. Ugyanakkor még ha hülyén is hangzik, nem ért véget a harc, hanem folytatódik. Pontokra van szükségünk, hiszen a bajnokság első felében nagyon keveset gyűjtöttünk.”

A Sport2-n 17 órakor kezdődő Germániában részletesen is foglalkozunk Szalai Ádám teljesítményével, addig is, szavazzatok a 30. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 30. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Amadou Haidara (RB Leipzig) az 1. FC Köln ellen

0%

Jonas Hector (1. FC Köln) 2. gólja az RB Leipzig ellen

0%

Yannick Gerhardt (Wolfsburg a VfB Stuttgart ellen

0%
Cookie beállítások