Az utolsó sípszó - búcsú Puhl Sándortól • SportTV

Az utolsó sípszó – búcsú Puhl Sándortól

2021. 05. 20. 10:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Életének 66. évében elhunyt Puhl Sándor, a négy alkalommal is a világ legjobbjának megválasztott játékvezető-legenda, aki szakkommentátorként a 2000-es alapítása óta a Sporttelevízió csapatának tagja volt.

Elment a legkiválóbbak egyike.
Puhl Sándor a Sporttelevízió indulása, 2000. októbere óta volt csapatunk állandó tagja, mint szakkommentátor.
1994 és 1997 között – mind a négy évben – a világ legjobb labdarúgó-játékvezetőjének választották. Először 1994-ben, egy szenzációsan dirigált világbajnoki döntő után. 2000-ben sportpályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztkeresztjét is átvehette, de a világsikerek, majd a méltó elismerések semmit nem változtattak rajta, ő maradt az a vagány futballbíró, aki mindig is volt, és amilyennek mindenki ismerte.
Játékvezetőként 2000. november 15-én egy Olaszország–Anglia mérkőzésen lépett pályára utoljára. Akkor már, és attól a naptól fogva több mint 20 esztendőn keresztül a Sport TV képernyője volt számára a hazai pálya. Ezer és ezer mérkőzés elemzése, ezer és ezer stúdióbeszélgetés, pontosan abban a sajátos, utánozhatatlan stílusban, ahogy a sípot is fújta minden mérkőzésén. Ahogy csakis az ösztönös zsenik képesek formálni vagy épp megmutatni a világ egy szeletét.
Mély fájdalommal búcsúzunk barátunktól, kollégánktól, a bírófejedelemtől, Puhl Sanyitól.