Visszatér a labdarúgó Bajnokok Ligája és a Serie A a Sport TV-re • SportTV

Visszatér a labdarúgó Bajnokok Ligája és a Serie A a Sport TV-re

2021. 06. 10. 11:58    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodott az UEFA-val és a Serie A-val, ennek köszönhetően jelentősen átalakul a Sport1 és a Sport2 programstruktúrája a 2021-22-es szezontól. Visszatér ugyanis a Bajnokok Ligája és az olasz labdarúgó-bajnokság erre a két sportcsatornára. Nem lesz tehát hiány rangos futballmérkőzésekből sem hétköznap, sem hétvégén.

A minél szélesebb nézői bázis elérésére törekvő Sport TV jelentős döntésre szánta el magát 2021-ben, alaposan átalakítja hétközi és hétvégi műsorkínálatát.

Két új megállapodást is kötött, az egyiket az UEFA-val, a másikat a Serie A-val, így kedden és szerdán a Bajnokok Ligája mérkőzéseit, hétvégén pedig az olasz labdarúgó-bajnokság rangadóit követhetik a Sport1 és a Sport2 nézői.

A csatornákra 2018 után visszakerülő UEFA Bajnokok Ligája vitathatatlanul a legrangosabb klubfutballsorozat a világon, és

a lebonyolítási rendszernek köszönhetően fordulónként összesen akár nyolc BL-mérkőzést is élőben tud közvetíteni a Sport1, illetve a Sport2

(kedden és szerdán 4-4-et). A keddi és szerdai focidömping során a földkerekség legjobb futballcsapatait láthatjuk, a nap végi összefoglalókban pedig a sorozat minden gólja képernyőre kerül.
A Serie A megszerzése érdekében a Sport TV lemondott a Bundesliga-jogokról, abban bízva, hogy a hétvégi nézettség emelkedik az új jog bevezetésével. Szombaton és vasárnap a kézilabda mellett az olasz foci lesz a kínálat legékesebb darabja, amelyet ismét országos lefedettségű csatornákon követhetnek a nézők. A Bundesligával szemben rendkívül előnyös konstrukció, hogy a német foci esetében megszokott hat élő közvetítés helyett immár nyolc (de ha elfogadják az új időrendet Olaszországban, akkor tíz) találkozó is képernyőre kerülhet. Ráadásul Olaszországban trónfosztás történt, az Inter letaszította a 2012 óta uralkodó Juventust, a mezőny első felében olyan ismert és kedvelt klubok tűnnek fel, mint a Milan, a Napoli, a Lazio, a Roma vagy az Atalanta. Izgalomból és szenvedélyből nem lesz tehát hiány, ahogyan karakterből sem, elég csak arra gondolni, hogy a már eddig is sztárjátékosokból és sztáredzőkből álló mezőnyhöz csatlakozik José Mourinho, az AS Roma új vezetőedzője.

„Végtelen öröm, hogy a labdarúgás csúcssorozata, a Bajnokok Ligája, amely a világon minden futballszeretőt a tévék elé ültet keddenként és szerdánként, most visszatér hozzánk. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy 12 év kihagyás után a legszenvedélyesebb liga, a Serie A is visszatér a csatornáinkra.

Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában”

– mondta a jogszerzésről Máté Pál, a Sport TV programigazgatója.
Az említett két európai elit futball-liga megszerzése mellett több fontos sorozat közvetítési jogait meghosszabbította több évre a Sport TV.

A napokban rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, ez a sorozat, illetve a kézilabda Európa-liga még hosszú évekig a Sport TV képernyőjén lesz látható, ahogyan a közkedvelt A-csoportos és divízió-1-es jégkorong-világbajnokság is, benne a magyar válogatott meccseivel.

Szintén sikerült szerződést hosszabbítani az amerikai kosárlabdaligával, az NBA-vel. Az éppen zajló, páratlan izgalmakat tartogató 2021-es rájátszás ismét igazolja, érdemes a világ legjobb kosárlabdázóinak találkozóit nézni, méghozzá egyre többször európai főműsoridőben. Ráadásul, a jövőben minden eddiginél több NBA-mérkőzést szurkolhatnak végig a sportág rajongói. A Serie A összecsapásai mellett a Coppa Italiával lesz a következő időszakban teljes az olasz csomag. Remek hír a darts szerelmeseinek, hogy a jól ismert PDC-dartsversenyek (PDC darts-vb, Darts Premier League, Darts UK Open, Darts World Matchplay, World Cup of Darts, World Series of Darts) mellett a World Grand Prix és a Grand Slam of Darts küzdelmeivel bővül a kínálat. A jól megszokott tartalmak sem hiányozhatnak majd a programunkból, így például az UEFA vb-selejtezői és Nemzetek Ligája-mérkőzései, továbbá az MLB, a UFC, a WTCR vagy az ETCR mérkőzései, ütközetei, versenyei sem.