Durant és Green szerint Steve Kerrék miatt ért véget a Warriors-dinaszta • SportTV

Durant és Green szerint Steve Kerrék miatt ért véget a Warriors-dinaszta

2021. 08. 19. 20:08    
Olvasási idő: 2 perc

Nagyon meredek állításokat fogalmazott meg Draymond Green és Kevin Durant egy, a Bleacher Reporton megjelenő beszélgetésben. Azt mondták, kettejük konfliktusának klub általi félrekezelése miatt bomlott fel a Warriors-dinasztia, azaz Durant Steve Kerr és Bob Myers miatt lépett le 2019 nyarán a Brooklyn Netshez.

A Bleacher Report ültette le a két kosarast egymással dumálni, és Green gond nélkül beleállt edzőjébe, Steve Kerrbe és a csapat elnökébe, Bob Myersbe. Ők ketten okot fejtettek, és arra jutottak, hogy a két vezető hibájából kellett Durantnek távoznia a csapattól…

A történet még 2018-ig nyúlik vissza, amikor Durant harmadik szezonját töltötte a Warriorsnál. Addigra már nyertek két bajnoki címet, és mindkét döntőn Durant volt az MVP. Egy Los Angeles Clippers elleni meccsen Green hibázott, Durant számonkérte, és elég nagy balhé lett a dologból:

Állítólag az öltözőben is folytatódott a dolog, és később nagyon sokan vezették erre az esetre vissza azt, hogy 2019-ben, a Toronto Raptors ellen elbukott döntő és súlyos sérülés (achilles-szakadás) Durant elhagyta a Warriorst. Durant visszatért egy szezon kihagyása után, és ugyanolyan jó, mint eddig, Greent és a Warriorst pedig a 2019-es döntő óta húzza az ág. Rengeteget voltak az elmúlt két szezonban sérültek a legjobbjai. A dinasztia véget ért, de Steph Curry, Green és az elmúlt két szezont kihagyó Klay Thompson mellé, azért csorogtak be tehetségek szép számmal, és a 2021-22-es szezonban akár még nagyot is dobbanthat a Warriors. Green és Durant pedig puszipajtások lettek újra, hiszen együtt nyertek olimpiai aranyat Tokióban.

Mi ezt így érzékeltük, a két újra egymásra találó puszipajtás pedig most beszélt a dologról, és mivel egymásra már nem kenhetik a dolgot, most Steve Kerr és Bob Myers lett a bűnbak. Durant kimondta ugyanis, hogy nem maga a konfliktus vezetett a váltáshoz, hanem az, ahogy az edző és az elnök kezelte a helyzetet. Kerre úgy tett, mintha meg sem történt volna, míg Myers megfegyelmezte Greent, és arra akarta kényszeríteni, hogy kérjen bocsánat, míg Green azt gondolta, hogy ő majd azt tudja, hogy mikor kér bocsánatot. Green azt idézte fel, hogy ő elment Myershez, és elmondta a gondolatait: „El fogjátok b@szni. Ezt csak KD és én tudjuk megoldani. Ti nem tehettek semmit, csak elb@szhatjátok.” Majd hozzátette, hogy szerinte el is b@szták.

Úgy érezték a játékosok, hogy míg ők ketten túlléptek a dolgon, ez az egész kényelmetlen légkört eredményezett a csapatnál, ráadásul mindenhol mindenki erről kérdezte őket az egész szezon során (Az eset még november első felében, a szezon legelején történt). Azt is kifejtették, hogy a The Last Dance nézése közben azt érezték, egy picit emlékeztette őket a saját helyzetük arra, ami a Bullsnál történt, csak míg Pippennek mindenki megmondta az öltözőben, hogy elrontotta, mikor nem ment fel a pályára, az ő esetükben ez nem történt meg. Nem tisztázták a helyzetet, csak kerülgették a problémát.

Hogy Green az interjú után kapott-e hívást Kerrtől vagy Myerstől, azt nem tudjuk, de érdekes lehet azért majd az első találkozás velük az edzőtábor kezdetén. Korábban egyébként ő nem volt ilyen megengedő Duranttel, és fogalmazott meg élesebb kritikát egykori csapattársával kapcsolatban, de annak rülünk, hogy ők legalább kibékültek.