Bacskai „Benji” argentinnal bokszol a címvédésért • SportTV

Bacskai „Benji” argentinnal bokszol a címvédésért

2021. 09. 03. 10:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Bacskai Balázs argentin versenyzővel, Guido Nicolás Pittóval küzd meg decemberben megszerzett WBO nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoki címe megvédéséért. A Folyondár utcai csarnokban rendezik a tervek szerint 9 mérkőzéses gálát, amelynek fő mérkőzése lesz a 33 esztendős magyar és a nála egy évvel idősebb argentin bokszoló összecsapása.

Montázs: facebook.com/newschoolproduction

Benji, ahogyan Bacskait becézik bokszkörökben, amatőrként Európa-bajnok volt, megjárta a riói olimpiát és 2017-ben lépett át a profik táborába. Első mérkőzésén a magyar középsúlyú bajnoki címet hódította el Harcsa Norbert ellen. Azóta 13 további mérkőzést nyert meg, csaknem mindig külföldi ellenfelekkel magyar ringekben, kivétel  az ukrán Dmitro Szemernin elleni TKO 2018 áprilisában Nagyváradon, illetve a brazil Davi Eliasquevici elleni ugyancsak technikai KO tavalyelőtt májusban az angliai Stevenage-ben. A WBO kiadó nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoki övét tavaly decemberben a Vasas Sterninszky Amália Sportcsarnokában szerezte meg, a német Nick Klappert elleni újabb TKO-val.
Ellenfele, Guido Nicolás Pitto argentin, szülőhazája színeiben versenyez, de Barcelonában él. 2009 óta profi, hivatalos rekordja 27 (benne 8 KO-TKO) győzelem, 8 (3 KO-TKO) vereség és 2 döntetlen. Megszerezte a WBO kiadó latin bajnoki címét és az IBF interim latin bajnoki címét – mindkettőt hazájában 2016-ban és a súlycsoportban argentin profi bajnoki címet is nyert, egy évre rá. Bokszolhatott a WBA és az IBF kiadó interkontinentális bajnoki címéért is középsúlyban, előbbit elvesztette az orosz Bajszangurov ellen Bakiban, utóbbin döntetlenül végzett az ugyancsak orosz Madijevvel Moszkvában. Legutóbbi címmeccsét a brirt Hamzah Sheerazzal vívta a WBO Európa-bajnoki címéért Westminsterben, már nagyváltósúlyban, de azt a találkozót is elvesztette TKO-val.
A gála műsorára összesen 9 találkozót terveznek, mi 20:30 órától közvetítjük élőben.
A főmérkőzés előtti csatákból két párosítás emelkedik ki. Krämer Péter (11–3–2) és Görbics Gábor (26-20–1) a középsúlyú magyar bajnoki címért küzd meg, Magyar Kinga (10–4–0) és  a bosnyák Olja Kljajic (3–2–0)  pedig váltósúlyban méri össze tudását.

SPORT1 20:30 Profibokszgála, Budapest (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Erdélyi Kálmán)