A LeBron Jamesre vadászó Isaiah Stewart fékezhetetlen volt • SportTV

A LeBron Jamesre vadászó Isaiah Stewart fékezhetetlen volt

2021. 11. 22. 18:58    
Olvasási idő: 2 perc

Több szempontból is érdekes dulakodás alakult ki a Detroit Pistons – Los Angeles Lakers meccsen. LeBron James és Isaiah Stewart között kezdődött a feszülés, előbbi ütött először, utóbbi nem akart megnyugodni. Jamest másodszor állították ki NBA-s pályafutása során.

Elképesztő energia van Stewartban. (Fotó: Getty Images)

Elszabadultak az indulatok Detoitban, amikor a Pistons és a Los Angeles Lakers meccsén a harmadik negyedben Jerami Grant büntetője után LeBron James nagyon csúnyán megütötte Isaiah Stewartot:

Első ránézésre úgy tűnik, James részéről nem volt szándékosság a dologban, a lepattanóért gyűrték egymást a sportszerűnél sokkal komolyabban, de tény, elcsattant az a könyökös. A Pistons izomkolosszusa erősen vérezni kezdett. A Lakers játékosa azonnal el is indult elnézést kérni Stewart felé, aki azonban nem kért ebből, és ekkor kezdődött el egy nagyon komoly csetepaté.

Az egyébként brutális fizikummal rendelkező Stewartot egyszerűen senki sem bírta lefogni, többször is bevetette az álca lenyugvást, hogy ismét támadásba lendüljön. Sőt, Cory Joseph szaladt utána az öltözőfolyosóra, mert úgy tűnt, a backstage-ben is megpróbál majd még támadásba lendülni.

Érdekesség, hogy eredetileg Stewart kapott egy faultot, amin változtattak a játékvezetők, és LeBron Jamest állították ki másodfokú kirívó szabálytalanságért (flagrant foul 2). Stewart két technikait kapott, és Russell Westbrook is kapott egyet, aki láthatólag nem csitítani akarta a srácokat, hanem tüzelte a sajátjait. Ez a diszkóbunyós beállás elég jó bizonyítéka annak, hogy nem a béka szerény nagyköveteként tevékenykedett:

Westbrook beállt a bunyóra, mint a falusi diszkóban. Fotó: Szilágyi András

Azóta kiderült, Stewart 950 ezer dollár büntetést is kapott a ligától.

Fel kell hívni a figyelmet, hogy a bunyó Detoitban volt, ahol majdnem napra pontosan 17 éve, 2004. november 19-én volt a The Malice at The Palace az azóta már lebontott csarnokban, a The Palace-ban.

Ennek fényében vicces, hogy a szpíker a feszültség elindulásakor bemondja, hogy „Mindenki maradjon a helyén, és ne lépjen a játéktérre!”

LeBron James esetében két okból is érdekes ez a kiállítás: Egyrészt ez volt a második kiállítása pályafutása során. Az elsőre még 2017-ben került sor egy Cavaliers – Heat meccsen. Az azért egy ártatlanabb szituáció volt…

Szerencsére pont megdobta a 10 pontot, így nem szakadt meg NBA-rekordot jelentő 1048-meccses sorozata az alapszakaszban, amikor mindig legalább 10 pontot dobott.

A meccset egyébként a Lakers nyerte 121-116-ra a 30 pontos Anthony Davisnek és a 26 pontos Russell Westbrooknak köszönhetően:

NBA a Sport TV-n:

A héten két európai időben rendezett meccset kapunk az NBA-től: szombaton a Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves, vasárnap pedig a Golden State Warriors – Los Angeles Clippers találkozókat. Lesz továbbá Alley-oop, NBA Action és Trash Talk is, és ajánljuk a Karanténcast podcastot is, ahol ezen a héten ez a bunyó is szóba került röviden minden idők legpontszegényebb NBA-meccse mellett.

Trash Talk: november 25., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

Alley-oop: november 27., szombat 23:00, Sport1 (élő)

Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves: november 28., vasárnap 00:00, Sport1 (élő)

NBA Action: november 28., vasárnap 17:15, Sport2

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers: november 28., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)