Veszprém: visszavágás kötelező! • SportTV

Veszprém: visszavágás kötelező!

2021. 12. 02. 18:43    
Olvasási idő: 2 perc

A kéuilabda BL valamennyi klassziscsapatát megmutatjuk szerdán este. A legfonossabb számunkra persze a Veszprém hazai találkozója a bukaresti Dinamo ellen, de az első Kielce, a harmadik PSG (e kettő egymás ellen) és a negyedik Barca is a Sport1-en fog kézilabdázni ezen a napon.

A veszprémi táno a bukarestiek elleni meccs után is ünnepelni szeretne (Fotó: veszpremhandball.hu)

Az eddigi eredmények fényében a Veszprém három BL-veresége közül a kielcei nagyjából elfogadható, hiszen a lengyelek káprázatos formában játszva fölényesen vezetik a B-csoportot.  Ám a két legutóbbi – a bukaresti és a zaporizzsjai – igencsak visszavágásért kiált(ott). Az elsőt a múlt héten megoldotta a magyar rekordbajnok az ukránok ellen, a másodikra most lesz lehetőség.

„A két együttes októberi 28-ai mérkőzését 31–29-re Xavi Pascual fiai nyerték a román fővárosban, így lenne miért visszavágni a Veszprém Arénában.
Csapatunk a bukaresti vereség ellenére is az előkelő második helyen áll a B-csoportban. A mieink legyőzték a PSG-t (34–31), a Barcát (29–28), a Portót (30–23), a Flensburgot (28–23) és a Motort (36–29) hazai pályán, ugyanakkor alulmaradtak a Kielcével (29–32), a Dinamo Bukaresttel (29-31) és a Motorral (27-29) szemben idegenben.
A Dinamo Bukarest nyolc fordulót követően a csoport utolsó helyén áll, de érdekes módon épp az tabella első két helyezettjét, a Kielcét (32–29) és a Veszprémet (31-29) tudta legyőzni. Xavi Pascual együttese azonban kikapott a PSG-től (31–41), a Portótól (26–27), a Barcától (32–36), a Motortól (27–28) és a Flensburgtól kétszer (30–37, ill. 20–28)” – adta meg a számszaki „jelentést” a találkozóról a veszpremhandball.hu.
Nagy veszteségnek tűnik Petar Nenadics kiesése, alighanem idén már nem játszhat a szerb klasszis. Ám a veszprémiek kerete kellően erős és mély ahhoz, hogy az ő távollétében is megőrizzék a csoport második helyét.

A csoport másik három klassziscsapatát is mutatjuk a „szuper B-csoport-szerdán”. A listavezető kielceiek – akik a Barca 7 éves hazai veretlenségét is megtörték – Párizsban lépnek fel, a 10-szeres BEK-/BL-győztes katalánok pedig a portugál bajnok Portót fogadják.

BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 18:00  Telekom Veszprém–Dinamo Bucuresti (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor Pásztor István, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita és Borsos Attila); Sport1 20:30  Paris St.-Germain Handball–PSG Lomza Vive Kielce (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita és Borsos Attila); Sport1 23:00 Barca–FC Porto (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)