Soha nem vertek így el senkit az NBA-ben • SportTV

Soha nem vertek így el senkit az NBA-ben

2021. 12. 03. 18:45    
Olvasási idő: 2 perc

A Memphis Grizzlies szenzációs NBA-rekordot ért el azzal, hogy 73 ponttal, egészen pontosan 152-79-re verte meg az Oklahoma City Thundert. Volt közte 78 is…

Volt ok az örömre Memphisben. (Fotó: twitter / @ESPNStatsInfo

Ezzel egy pár nap híján 30 éves csúcsot sikerült megdönteni. 1991. december 17-én a Cleveland Cavaliers 148-80-ra verte meg a Miami Heat csapatát. Mai szemmel ez furán hathat, de a kilencvenes évek elején nagyon jó csapata volt Clevelandnek, Mark Price-szal, Brad Daugherty-vel vagy épp Larry Nance-szel. A rájátszásban még a Bullst is szorongatták, a konferenciadöntőn 4-2-re nyertek ellenük Jordanék.

Ebben a Memphis Grizzliesben viszont pillanatnyilag nem játszik a csapat legjobbja, Ja Morant, a kezdők közül senki sem töltött 21 percnél többet a pályán. A pályára lépő 12 játékosból 9 elérte a 10 pontos határt. Szóval bejött minden:

A megszerzett 152 pont ugyan nem NBA, de legalább franchise-rekord, ahogyan a 62,5 százalékos mezőnymutató, a 41 kiosztott gólpassz és a cserepadról érkező 93 pont is. Elképesztő. Mielőtt valaki azt mondaná, hogy a Thunder kutyaütők gyülekezete, és azért kapott ekkora verést, azért azt tegyük tisztába, hogy a szezon során a legnagyobb különbségű veresége eddig 13 pont volt a csapatnak. Bár az tény, hogy a Thunder legjobb pontszerzője, Shai Gilgeous-Alexander, illetve Josh Giddey is kihagyta a meccset, ezt akkor sem láthatta senki jönni.

Miközben a Grizzlies ezt a bravúrt vitte véghez, a Suns folytatta sorozatát, és megszerezte a megszerezte a franchise-rekordot jelentő 18. győzelmét. Az áldozat a Dteroit Pistons volt, Devin Booker nélkül is legyőzték a Pistonst az arizonaiak.

17 db legalább 18 pontos győzelmi sorozat volt eddig az NBA-ben, ha tovább folytatják Chris Paulék a menetelést a Warriors ellen is, és 19-ig eljutnak, akkor olyan magasságba kerülnek, ahol előttük eddig csak 10-en jártak.

Bízzunk benne, hogy a hétvége szoros meccseket tartogat, mert lehet majd nézni két élő meccset, egy Alley-oopot és egy NBA Actiont is, az éjjeli Knicks-Bulls meccs ismétlését pedig még pénteken meg lehet majd nézni:

New York Knicks – Chicago Bulls: december 3., péntek 22:30, Sport1 (felv.)

New York Knicks – Denver Nuggets: december 4., szombat 19:00, Sport2 (élő)

NBA Action: december 5., vasárnap 13:00, Sport1

Alley-oop: december 5., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz: december 5., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)