Kyrie Irving visszatérhetne, ha nem került volna covid-protokoll alá • SportTV

Kyrie Irving visszatérhetne, ha nem került volna covid-protokoll alá

2021. 12. 19. 15:18    
Olvasási idő: 2 perc

A Brooklyn Nets csapata bejelentette, hogy a covid által sújtott keret miatt úgy döntött a vezetőség, hogy reaktiválja Kyrie Irvinget azokon a meccseken, ahol a koronavírusszabályozás szerint játszhat, azaz a Nets idegenbeli meccsein, kivéve a New Yorkban és Torontóban játszott találkozókat. Aztán pár órával a bejelentés után Irving bekerült a liga protokollja alá.

Kyrie Irving még nem játszott meccsett Wilson-labdával. (Fotó: Getty Images)

Ünnepélyesen jelentette be a Brooklyn Nets, hogy reaktiválja azokon a mérkőzéseken Kyrie Irvinget, amelyeken a szabályozások szerint pályára léphet. A vezetőség erre a játékosokkal és az edzői stábbal egyetértésben jutott.

Irving ugye az a játékos, aki nem oltatta be magát, ezért New York szabályozása miatt – mely szerint fedett csarnokban csak oltott sportoló szerepelhet – nem léphet pályára saját csapata hazai mérkőzésein. Lett volna lehetősége a Netsnek szezon előtt úgy alkalmaznia Irvinget, hogy csak az idegenbeli mérkőzéseken veti be, de akkor úgy döntött a klubvezetés, hogy erre nincs szükség. Jelen állás szerint nem is volt, hiszen a Nets magabiztosan vezeti a keleti konferenciát (pillanatnyilag 2,5 meccs az előnye a Bulls előtt) 21-9-es győzelmi mutatóval.

Azonban a közelmúltba az edző Steve Nash többször is panaszkodott, hogy nem szeretné Kevin Durantet csapágyasra hajtani, de muszáj neki sokat játszania. Az MVP cím egyik legnagyobb esélyese 37 percet átlagol, és a 2013-14-es szezon óta nem játszott ennyit. Ráadásul az előző kiírásba úgy tért vissza, hogy kihagyta a komplett 2019-20-as évadot achilles-szakadás miatt, és azóta részt vett a 2021-es olimpián is. Tehát nem nagyon pihent.

A Netsnek 27 idegenbeli meccse van hátra a szezonból, ebből kettő a Knicks ellen, amely szintén New York állam, egyet pedig Torontóban, ahova nem utazhat el Irving, mert oltatlan. Úgyhogy 24 alkalommal léphetett volna pályára, ha azonnal visszatér. Az edzésekkel nem lesz gond, azt már végezheti New Yorkban is. Ez korábban nem volt így, és ezért fordulhat elő az, hogy az irányító utoljára az edzőtábor első hetében, még szeptemberben edzett együtt a csapattal San Diegóban.

DE

Közben a Brooklyn Nets öltözőjébe berobbant a covid, és a bejelentésig hét játékos került az egészségügyi protokoll alá. A csavar a történetben az, hogy miután Iriving megérkezhetett volna ő is, és Kevin Durant valamint az újonc Day’ron Sharpe is bekerült ugyanoda. Jelenleg 10 Nets-játékos van ott.

Irvingnek a visszatérése előtt zsinórban öt negatív tesztet kellett produkálnia, és fel kellett készülnie rá, hogy naponta tesztelik majd utána is, mivel nem kapta meg az oltást. Viszont a visszatérése előtt vagy pozitív tesztet produkált, vagy egy nem egyértelmű eredményt hozót, így került be a protokoll alá. Szinte biztos, hogy a következő idegenbeli túráig (dec. 23-27.; Blazers-Lakers-Clippers) nem kap engedélyt a játékra, így legkorábban január 5-én, a Pacers otthonában láthatjuk őt.

Ha Irvinget még nem is látjuk, NBA-t azért a Sport TV-n bőven. Ma például egy Los Angeles Lakers – Chicago Bulls meccset, illetve a jövő héten a Nets két említett Blazers és Lakers elleni találkozóját. Utóbbit a karácsonyi maraton részekét.

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls: december 20., hétfő 2:00, Sport2 (élő); 16:15, Sport1 (felv.)

Trash Talk: december 23., csütörtök 20:45, Sport2 (élő)

Portland TrailBlazers – Brooklyn Nets: december 24., péntek 4:00, Sport2 (élő); 15:30, Sport1 (felv.) és 23:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: december 25., szombat 19:30, Sport1 (élő)

Milwaukee Bucks – Boston Celtics: december 25., szombat 20:30, Sport1 (élő)

Phoenix Suns – Golden State Warriors: december 25., szombat 23:00, Sport1 (élő)

NBA Action: december 26., vasárnap 11:30, Sport1 (élő)

Los Angeles Lakers – Brooklyn Nets: december 26., vasárnap 2:00, Sport1 (élő); 12:00, Sport2 (felv.)

Miami Heat – Orlando Magic: december 26., vasárnap 21:45, Sport1 (élő)