Amikor NFL- és MLB-sztároknak, illetve olimpiai bajnokoknak rendeztek zsákolóversenyeket • SportTV

Amikor NFL- és MLB-sztároknak, illetve olimpiai bajnokoknak rendeztek zsákolóversenyeket

2022. 02. 19. 21:29    
Olvasási idő: 2 perc

Tegnap rendezték a hírességek mérkőzését az NBA All-Star-hétvégéjén. Nem túl meglepő módon ezúttal is történt zsákolás a meccsen, az olimpiai bajnok magasugró, Gianmarco Tamberi és a Cleveland Browns NFL-játékosa, Myles Garrett is zsákolt. Volt idő, amikor az ilyen jó képességű hírességeknek saját zsákolóversenye volt. Nézz ilyen videókat, és hangolódja az NBA 2021-es zsákolóversenyére!

A magasugró Tamberinek nem okoz gondot a zsákolás. (Fotó: Getty Images)

Nézzük először is az olasz magasugró mutatványát, mert lélegzetelállító, hogy egy putbackről van szó. Oké, mondjuk, aki át tud repülni 239 centit, attól annyira nem is meglepő, hogy tud zsákolni, inkább az ehhez a zsákoláshoz szükséges ütemérzék az, ami lélegzetelállító.

A Cleveland Browns háromszoro All-Pro kiválósága, Myles Garrett 193 centi 123 kilója mellett, és természetesen sok sportágat kipróbált a gimiben. Naná, hogy megy neki a zsákolás, és ebből tartott egy kisebb bemutatót is a hírességek meccsén. Ez volt a legszebb mozdulata:

A hírességek meccse nem szokta azért rettenetesen megmozgatni az embereket, de nem volt ritka, hogy egy-két celeb nagy dolgot mutatott. Terrell Owens rendszeresen megtépkedte a gyűrűket egykor, de Usain Bolt vagy az egyébként NBA-s álmokat is szövögető rapper, J. Cole is húzott szépeket.

Viszont ezek semmik ahhoz képest, amik a Foot Lockernek köszönhetően a nyolcvanas-kilencvenes években zajlott. Akkor ugyanis nem kosárlabdát űző sportolóknak rendeztek évente ilyen versenyeket, és szerencsére ezeket adta a tévé. Több felvétel is van a YouTube-on. Azt előre eláruljuk, hogy az egész sorozat talán legnagyobb sztárja a Utah Jazz irányítójának, Mike Conley Jr-nak az édesapja, Mike Conley Sr. volt, aki 1988-ban, 1989-ben és 1992-ben is megnyerte a versenyt. Ez sem meglepő, hiszen 180 centisen irányítót játszott a gimis kosárcsapatban majd az arkansasi egyetemi csapatban is elsősként, aztán inkább az atlétikára fókuszált inkább, és hármasugrásban 1992-ben meg is nyerte a barcelonai olimpiát (, előtte Los Angelesben második lett). A kosaras álmokat a fia valósította meg. Viszont ő soha nem zsákolt akkorát, mint az idősebb Conley, akinek a büntetővonal mögüli zsákolása méltán tartozik a legjobbak közé. Nem lépett rá, inkább 20 centivel a vonal mögül repült:

Indultak még ezeken a versenyeken olyan sztárok, mint az NFL-ből ismert Deion Sanders, Randall Cunningham, Cris Carter, az MLB korábbi ászai közül Ken Giffrey Jr., Barry Bonds, Kenny Lofton, de még Roy Jones Jr. is feltűnt itt. Szerencsére sokan előtúrták a VHS-gyüjteményt, és feltöltöttek YouTube-re pár videót. Valljuk be, ezektől a zsákolásokról picit leesik az állunk:

Ma már a profi sportolók szerződése szinte biztosan kizárna egy ilyen versenyt, hiszen azért van benne igen komoly sérülésveszély, de egykor jó móka volt ez.

Viszont az NBA-nek van zsákolóversenye, és azt ma éjjel rendezik, mi pedig élőben közvetítjük a tripladobóval és a Skills Challenge-dzsel egyetemben, ahogyan a holnapi All-Star-meccset is. A menetrendünket itt találjátok:

NBA Skills Challenge: február 20., vasárnap 2:00, Sport1 (élő); 10:45, Sport1 (ism.)

NBA Action: február 20., vasárnap 10:15, Sport1

Alley-oop: február 20., vasárnap 22:30, Sport1

All-Star-mérkőzés: február 21., hétfő 2:00, Sport1 (élő); 17:00, Sport2 (ism.)