Allen Iverson megelőlegezte Ja Morant jövőbeli MVP-trófeáját • SportTV

Allen Iverson megelőlegezte Ja Morant jövőbeli MVP-trófeáját

2022. 03. 01. 17:55    
Olvasási idő: 2 perc

Vitán felül Ja Morant jelenleg az NBA leglátványosabban kosarazó játékosa. A tegnapi, San Antonio Spurs elleni meccsén karriercsúcsot dobot, behúzta az év talán legszebb zsákolását, és minden idők egyik, ha nem a leglehetetlenebb dudaszós kosarát értékesítette.

Ja MOrant egy átlagos napon 216 centis kosarasokat húz át. (Fotó: twitter / @TheAthletic)

A Memphis Grizzlies hazai pályán 118-106-ra legyőzte a San Antonio Spurst. Elsősorban Ja Morant 52 pontjának köszönhetően. A Grizzlies 43-20-as mérlege a nyugati konferencia és az egész liga harmadik helyét jelenti:

Álljunk meg egy szóra, ne olyan szárazon! Mi volt az a két jelenet az összefoglalóban? Ja, igen, azt külön is ki szeretnénk emelni. Tehát a második negyedben Ja Morant az év eddigi egyik legnagyobb zsákolását mutatta be, amikor a maga 190 centijével poszterre rakta a Spurs 216 centi osztrák centerét, Jakob Pöltlt:

Ez azonban még nem volt elég, pár perccel később újabb bombát robbantott. A félidőt jelző dudaszó pillanatában olyan kosarat dobott, amilyet még nem nagyon látott soha a közönség. Steven Adams egészpályás indítása is zseniális, de ahogy Morant felugrik az alapvonalnál, és kiszorított helyzetből bedobja, arra nincsenek szavak. Ugye mondanunk sem kell, milyen nehéz ez a kosár?

A meccset végül 52 ponttal zárta, ami egyrészt karriercsúcs, másrészt franchise-rekord. A vicces az, hogy az ezt megelőző meccsen szerzett 46 pontjára ugyanezt el lehetett mondani. Ez azt jelenti, hogy két egymást követő meccsen dobott franchise-rekordot. Az ESPN Stats & Info adatai szerint ilyenre utoljára 1989-ben volt példa az NBA-ben. Az akkor első szezonját játszó Minnesota Timberwolves harmadik és negyedik meccsén Tony Campbell 31 és 38 pontot dobott. A Grizzlies viszont 1995 óta a liga tagja (az elején még Vancouver Grizzliesként), úgyhogy ez elképesztő bravúr. Szintén az ESPN Stats & Info adata, hogy a 22 éves és 202 napos Morant lett az ötödik legfiatalabb játékos az NBA történetében, akinek sikerült négy meccsen belül háromszor is 40 pont felett dobnia, Allen Iverson, Kevin Durant, Devin Booker és Walt Bellamy mögött. Iverson a legfiatall ezen a listán.

Apropó, „A Válasz” nem akárhogy reagált erre a produkcióra. Morant mezét rátette a saját MVP-trófeájára (2001-ben kapta), és azt írta oda, hogy „Előbb vagy utóbb!” Ez az az Allen Iverson, aki a közelmúltban azt mondta, hogy Steph Curry miatt használja az NBA League Passt. Úgy tűnik, már más kedvence is van…

Ja Morant reagált is rá twitteren:

„Atadtad a stafétát, Original Gangster!”

Iverson megállapításában bőven van igazság. Ja Morantnak 27,6 pontos átlaga van, kioszt meccsenként 6,6 gólpasszt, leszad közel hat lepattanót, és a mezőnyszázaléka is közel 50 százalékos, és a csapata is szárnyal. Ezen felül bármelyik pillanatban jelentkezhet egy-egy Top10-es megmozdulással, egy két lábon járó highlight. A basketball-reference MVP-figyelőjén jelenleg nyolcadik, míg az nba.com heti listáján már a 46 és 52 pontos meccs előtt is hetedik volt. Az All-Star-gálán kezdett, és még nincs 23 éves.

Mi a héten nem mutatjuk meg Ja Morantot, de több más rangadót igen. Jástzik egymás ellen a Lakers és a Clippers, Luka Doncic is feltűnik, és jelentkeznek szokásos műsoraink, a Trash Talk, az Alley-oop és az NBA Action is.

VAN EGY FONTOS SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYÜNK IS:

Vasárnap élőben meg lehet nézni a Milwaukee Bucks – Phoenix Suns meccset, az AMC Mikro alkalmazáson magyar kommentárral.

Trash Talk: március 4., péntek 22:30, Sport1 (élő);

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers: március 4., péntek 4:00, Sport1 (élő); 14:30, Sport1 (felv.), szombat 0:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: március 5., szombat 19:00, Sport2 (élő)

Dallas Mavericks – Sacramento Kings: március 5., szombat 23:00, Sport1 (élő)

NBA Action: március 6., vasárnap 17:15, Sport2

Milwaukee Bucks – Phoenix Suns: március 6., vasárnap 21:30, AMC Mikro (élő); 23:00, Sport2 (felv.)

A reklámmentes AMC Mikro nyolc csatorna (AMC, JimJam, Minimax, Spektrum, Spektrum Home, Sport1, Sport2, TV Paprika) havonta frissülő tartalmaiból ad ízelítőt, és az alábbi linkekre kattintható ingyenesen letölthető alkalmazás-áruházakból:

Google Play: ITT

App Store: ITT