Ja Morant LeBron James és Kobe Bryant nyomában • SportTV

Ja Morant LeBron James és Kobe Bryant nyomában

2022. 05. 04. 19:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Olyan meccset játszott Ja Morant a Golden State Warriors ellen, amilyenre nagyon kevesek voltak még képesek az NBA-ben. A Memphis Grizzlies le is győzte a Golden State Warriorst a második kör második meccsén.

Ja Morantnak van oka a jókedvre. (Fotó: Getty Images)

Eddig két játékos volt az NBA történetében, aki 23 éves kora előtt kétszer is legalább 45 pontot tudott dobni egy playoff-meccsen: Kobe Bryant és LeBron James. Hozzájuk csatlakozott tegnap Ja Morant, aki 47 pontot szórt a Golden State Warriors ellen, ezzel beállította saját rájátszásra vonatkozó karriercsúcsát, hiszen 2021-ben a Utah Jazz ellen is eljutott egyszer eddig:

Ami különösen naggyá teszi a teljesítményét, az az, hogy ő dobta a Grizzlies utolsó 15 pontját, egy eszeveszettül szoros meccsen. Erre 1997 óta csak LeBron James és Damian Lillard volt képes. Igaz előbbi még 2007-ben a keleti döntő ötödik meccsén egészen 25-ig jutott (aki látta azt a meccset, az vélhetően nem felejeti el azt a végjátékot) , míg Lillard tavaly a Denver ellen a finisben 17-et dobott, de csapata kikapott. A pontzuhatag mellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a „Legtöbbet Fejlődött Játékos” 8-8 gólpasszt és lepattanót is jegyzett.

Nagyon kellett ez a győzelem a Grizzliesnek, amely az első találkozón elvesztette a pályaelőnyét. Az összefoglalóban azt is lehet látni, hogy történt egy tragikus sérülés is, hiszen Gary Payton könyöke…A végeredmény 106-101, az állás 1-1 a párharcban. A meccs után Morant sétált el Staph Curry mellett, és valami olyasmit súgott a Warriors klasszisának fülébe, hogy „Jó kis móka vár ránk!”

A Celtics is szépíteni tudott, magabiztos győzelmet aratott, és immár 1-1 a Celtics-Bucks párharc is.

A Phoenix Suns és a Miami Heat is 1-0-ra vezet a Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers ellen.

A Sport TV-s NBA-s menü a hétre:

Trash Talk: május 5., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

Alley-oop: május 7., szombat 20:30, Sport1 (élő)

Milwaukee Bucks – Boston Celtics (3. mérkőzés): május 7., szombat 21:30, Sport1 (élő)

NBA Action: május 8., vasárnap 11:45, Sport1

Dallas Mavericks – Phoenix Suns (4. mérkőzés): május 8., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)