Görbicz Anita ugyanazt az izgatottságot érzi a FINAL4 előtt, mint játékosként • SportTV

Görbicz Anita ugyanazt az izgatottságot érzi a FINAL4 előtt, mint játékosként

2022. 06. 01. 18:44    
Olvasási idő: 3 perc

A Győri Audi ETO KC elnöke, Görbicz Anita ötször nyert BL-t a klubbal, és hatszor szerepelt a budapesti FINAL4-on. Nem meglepő, hogy ugyanolyan izgatott jelenlegi pozíciójában is, mint egykor játékosként volt. Erről is beszélt a Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorában, ahol szóba kerültek a Győr variációs lehetőségei is, de például Stine Oftedal és Henny Reistad is.

Először fordul elő, hogy a FINAL4-on nem játékosként segíti az ETO-t. (Fotó: gyorietokc.hu)

Görbicz Anita április eleje óta a Győri Audi ETO KC elnöke, az új szerepkörről is nyilatkozott a Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorában: „Ahogyan a pályán is mindig csapatjátékos voltam, ebben a szerepben is a csapatmunkára fókuszálva dolgozunk. Mindenkinek megvan a feladata, nekem is. Nagyon sok segítségem van, úgyhogy megy a munka – fogalmazott az elnök. – A mostani játékosokkal még nem tudom a távolságot tartani, hiszen kicsit több, mint fél évvel ezelőtt még tényleg ott ültem én is az öltözőben. Nem járok be minden nap az öltözőbe hozzájuk természetesen, de vannak napok, amikor bemegyek. Előtte találkozunk, összeülünk, kávézunk, beszélgetünk, valakivel mondjuk ilyen motivációs beszélgetéseket kell ejteni mondjuk egy FINAL4 előtt arról, hogy milyen érzések vannak benne. Úgy gondolom, volt játékosként – ezt így még mindig furcsa mondani – tudok nekik ebben segíteni.”

„Minél több lehetősége van egy edzőnek, annál könnyebb a helyzete. Tényleg olyan kvalitású játékosaink vannak posztonként, hogy teljesen mást tudnak mutatni, más impulzust tudnak a pályára vinni akár csereként is. Valóban, például a hétvégén is, de a szezon során korábban nem egyszer két irányító nélkül álltunk fel, Kristiansennel, de akár két beállós szituációra is lehet gondolni. Szerencsére megvannak a variációs lehetőségeink, nagyobb meglepetést tudunk okozni, és azért örülünk a mai mérkőzésüknek, hiszen így kevesebb idejük lesz ránk felkészülni” – árulta el a variációs lehetőségekről az ETO ikonja, aki kifejtette, hogy ez óriási előny a Győr számára, és a játékosok ismerk az összes figurát, nekik nem okoz gondot, ha a meccs során változtatni kell. A beszélgetés a május 31-i Odense-Esbjerg mérkőzés előtt zajlott, ezen a találkozón az Esbjerg végül 25-24-es vereséget szenvedett, így az Odense lett a dán bajnok 2-1-es összesítéssel.

Arról is szót ejtettek, hogy a Győr-Esbjerg mérkőzésen a világ jelenlegi játékosai közül kettő biztosan találkozik, a győri klasszis irányító, Stine Oftedal és honfitársa, Henny Reistad. Görbicz reagált arra, hogy a Győr mennyire függ Oftedaltól: „Azért az látszik, ha a Stinének nem megy, de szerencsére volt már arra is példa, hogy amikor neki nem ment, akkor más játékos kezében volt a karmesteri pálca, aki átvette, és bízunk benne, hogy mindenki nagyon jól fog játszani.”

„Kettejüket nem is tudnám összehasonlítani, mert Reistad számomra inkább átlövő, még ha mondtam is, hogy nincsenek ma már nagyon tipikus irányítók és átlövők. Ennek ellenére én akkor is abban bízom, hogy most ellenünk nagyon sokat fog irányítóban játszani, mert azt vettem észre rajta, hogy ebben a pozícióban inkább a szervezőkészsége jön elő, és az nekünk jobb” – nyilatkozta Görbicz Anita. Ezt követően a Sport TV szakértője, Borsos Attila is pont ugyanerre hívta fel a figyelmet videós elemzéseiben.

Szóba került a beszélgetés végén, hogy a BL-t ötször megnyerő, a sorozat góllövő ranglistáját magasan vezető játékosnak milyen érzés az, hogy visszavonulása után először csak a lelátón lehet ott a pályán, mint a klub elnöke.  „Nem tudom, hogyan csapódnak majd le a korábbi élmények, én is kíváncsian várom. Eddig el tudtam mondani, hogy maga a kézilabda nem annyira hiányzik, mint pár évvel ezelőtt gondoltam volna. Azonban amikor jönnek ezek a fontos mérkőzések, jön a FINAL4, akkor azért az emberben szinte most is ugyanolyan gyomorideg van, és azzal az izgatottsággal várom. Amikor 2-3 hete kisütött a nap, és jött a jó idő, már akkor azt mondtam, hogy mindjárt itt a FINAL4, hiszen akkor szokott jó idő lenni, mikor itt vagyunk. Úgyhogy még bennem van, én is kíváncsian várom milyen lesz kintről a lelátóról nézni. Meglátjuk.”

A Sport TV-n a héten folytatódik a FINAL4-ra hangolódás, szombatig minden nap jelentkezünk friss tartalommal a négyesdöntő kapcsán.

A műsor:

Harmadik félidő-extra, 3. rész: június 1., szerda 19:00, Sport1

Harmadik félidő-extra, 4. rész: június 2., csütörtök 20:45, Sport1

Harmadik félidő-extra, 5. rész: június 3., péntek 21:00, Sport1

FINAL4, 1. nap (benne a Győri Audi ETO KC – Esbjerg és Metz – Vipers Kristiansand elődöntők): június 4., szombat 14:00, Sport1 (élő)

FINAL4, 2. nap (benne a bronzmérkőzés és a döntő): június 5., vasárnap 14:00, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő: június 5., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)