Momir Ilic: „A FINAL4-ok titka, nyitja az, hogy előtte ellazítsuk a csapatot” • SportTV

Momir Ilic: „A FINAL4-ok titka, nyitja az, hogy előtte ellazítsuk a csapatot”

2022. 06. 15. 16:35    
Olvasási idő: 2 perc

A Telekom Veszprém vezetőedzője, Momir Ilic volt a Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorának vendége. Az edzőként első FINAL4-jára készülő, de a BL-t játékosként kétszer is megnyerő mester szerint a legfontosabb a felkészülés során, hogy ellazítsák a csapatot, hogy az legyen nyugodt, magabiztos, és higgyen magában. A bajnoki döntőről azt mondta, ilyen az élet, ezzel együtt kell tudni élni, és dicsérte a Kielce védelmét is többek között.

Momir Ilic az Aalborg elleni továbbjutás során. (Fotó: Kovács Anikó/handballveszprem.hu)

„Nehéz megszólalni, de el kell mondjam, ilyen a sport. Egy olyan alapszakaszt tudhatunk magunk mögött, amikor nagyon jók voltunk, a Szeged elleni első meccset követően is csupán jó dolgokat mondhattam a csapatról. Jól játszottunk, küzdöttünk. Ilyen a sport, ez a végső helyzet. Sajnálatos módon igazságtalannak is tűnik, hiszen háromszor legyőztük a Szegedet, de végsősoron mégis mi vagyunk azok, akik elvesztették a bajnokságot. Ilyen az élet, ezzel együtt kell tudni élni” – nyilatkozta Momir Ilic a Sport TV-nek arról, hogy a Veszprém egy rendkívül izgalmas bajnoki döntőn alulmaradt a Pick Szegeddel szemben.

Ez az első szezonja vezetőedzőként a bakonyiak kispadján a játékosként kétszer BL-t nyerő egykori átlövőnek, a 2018-19-es szezonban még maga is ott volt Kölnben játékosként. Erről azt mondta, hogy más szituáció az, amikor valakinek saját magával kell csak koncentrálnia, mint az, hogy most 18 játékosnak kell gondját figyelni, de épp ezért szereti ezt a munkát. A veszprémi keretről elmondta, hogy Dejan Manaskov visszatérésével most minden veszprémi játékos bevethető, és a Szeged elleni második meccset kihagyó Lékai Máté is biztosan fog játszani Kölnben. Túl sok meglepetés már nem érheti a négyes döntőn, bőven van tapasztalata az eseményre való felkészülésben. „Nyolcszor jártam meg Kölnt játékosként, edzőként most megyek először. A FINAL4-ok titka, nyitja az, hogy ellazítsuk a csapatot, hogy a csapat legyen nyugodt, legyen magabiztos, higgyen magában. Ezt követi az, hogy a taktika természetesen eltérő lesz majd, mint a többi csapaté.”

A Kielce védekezéséről is elmondta a véleményét: „Nagyon jó védelemről van szó, kétszer játszottunk velük az idény során. Gebala és Migallon van ott középen, és hozzájuk jön még Karalek. Nagyon erősek, magasak…Ott van a nagyon gyors srác, Nahi, aki nagyon jól csen el labdákat, nagyon jól előz meg, agresszív, a túloldalon pedig ott van Vujovic. Remek védelem, és sokkal jobban együttműködnek Wolffal, a kapussal ezekben a helyzetekben. Középre koncentrálják a védelmüket, ez a rendszerük.”

A szombati ellenfél vezetőedzőjét, Talant Dujsebajevet nem kell bemutatni szerinte senkinek, ahogyan a többi csapat edzőjét sem: „Edzőként kétszer csaptam össze vele, taktikai téren iszonyúan erős, nagyon felkészült. Ortega az edzőm volt, tudom, hogyan gondolkodik, tudom, mi a munkamódszere. Jicha a szobatársam és csapattársam volt, és óriási munkát végez.”

A csapat programja nem változik azért, mert FINAL4 van, ugyanúgy folytatják a munkát. „Azt akarom, hogy élvezzük mindnyájan ezt a hetet, készüljünk fel a Kielce elleni mérkőzésre, és a felkészülés tekintetében semmi sem változik, azt csináljuk, mint az eddigi FINAL4-ok előtt” – nyilatkozta, és hozzátette, a lehetséges ellenfelekkel kapcsolatban is előkészítenek mindent szombat estére, de a fókuszban az első mérkőzés van.

A Sport TV a FINAL4 minden fontos pillanatát képernyőre tűzi, és már a hét minden napján hangolódik az eseményre. A televíziós program:

A FINAL4 -hét programja a Sport TV-n:

Harmadik Félidő Extra (Rodrigo Corrales): június 15., szerda 18:00, Sport1

Harmadik Félidő Extra (Rasmus Lauge): június 16., csütörtök 18:00, Sport1

Harmadik Félidő Extra: június 17., péntek 22:00, Sport1

FINAL4, 1. nap (benne a Telekom Veszprém – Kielce és THW Kiel – Barcelona elődöntők): június 18., szombat 14:00, Sport1 (élő)

FINAL4, 2. nap (benne a bronzmérkőzés és a döntő): június 19., vasárnap 14:00, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő: június 19., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)