A horvátok ellen a középdöntős csoportelsőségért • SportTV

A horvátok ellen a középdöntős csoportelsőségért

2022. 06. 28. 11:16    
Olvasási idő: < 1 perc

A középdöntő záró fordulójában a horvátok ellen a IV. középdöntő csoport győzelméért játszik junior női kézilkabda-válogatottunk a celjei vb-n. Ám őszintén csalódottak lennénk, ha ez „csak” döntetlennel sikerülne – öt eddigi csatáját egyaránt megnyerte ifjabb Kiss Szilárd együttese.

Vámos Mira góljaira kedden is szükség lesz déli szomszédaink ellen (Fotó: ihf.com)

Továbbra is veretlen a Zlatorog Arenában a magyar együttes, mi több, ez a korosztály már 18 győztes nagytorna-mérkőzésen van túl a szlovéniai városban, hiszen hibátlanul nyerte meg ugyanitt az U17-es és U19-es kontinensbajnokságot. A legszorosabb győzelme ezen a tornán 14 gólos volt, nem biztos, hogy déli szomszédaink csapata belül kerül ezen a határon.
Mivel a mieink – akik már bejutottak a negyeddöntőbe –, a II. számú középdöntő kvartettből kapnak ellenfelet, arra a négyesre is figyelnünk kell, annak is mindkét találkozóját közvetítjük ennek a fázisnak a záró napján. Abban a csoportban a felnőttek közt is klasszisnak számító négy csapat küzd, s roppant szoros az állás. A norvégok vezetnek 3 ponttal, a dánoknak és a montenegróiaknak 2-2, a franciának egy pontjuk van. Azaz a négyes bármelyik tagja tovább is juthat, ki is eshet kedden délután. A délszláv és az északibb skandináv együttes annyi előnyben van, hogy ők játsszák a későbbi mérkőzést, s már tisztában lesznek a francia–dán találkozó után a csoport állásával. A teljesség kedvéért azért a mi csoportunk másik meccsét is műsorunkra tűzzük, amelynek egyébként az a tétje, hogy ha a mieink papírforma győzelmet aratnak a horvátok fölött, akkor a svájciak Egyiptom ellen már egy ponttal is előznek, és bejutnak a negyeddöntőbe.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VB, Celje. Középdöntő. Sport1 14:15 Dánia–Franciaország, Sport1 16:30 Montenegró–Norvégia (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímes); Sport1 18:15 Horvátország–Magyarország  (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 20:30 Csehország–Szlovénia (kommentátor: Bartha Zoltán, szakértő: Borsos Attila)