Először juthat vb-döntőbe a Kiss-csapat • SportTV

Először juthat vb-döntőbe a Kiss-csapat

2022. 07. 01. 13:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Két megnyert elődöntő már női junior vb-n szereplő lányaink háta mögött van, most a világbajnoki finálé a cél. Ha megnyerik Celjében a tornán hetedik, mindenképpen utolsó előtti mérkőzésüket, először játszhatnak a világ legjobb csapata címért.

Újabb skandináv akadály: a negyeddöntőben a dánok kipipálva, az elődöntőben a svédek következnek (Fotó: ihf,com)

Persze, lehetne ez már nekik a második vb-elődöntőjük is, csak éppen a világjárvány másként „intézkedett”: 2020-ban elmaradt a Romániába kiírt U18-as vb (ez a csapat akkor abban a korosztályban szerepelt), így most először áll vb-aranykapu küszöbén. A kontinensbajnokságét már kétszer átlépte, 2019-ben éppen a most egy körrel előbb megvert dánokat (25–21), két évre rá az U19-esek között az oroszokat (31–22) legyőzve foglalhattak helyet a fináléban. (Csak a teljesség kedvéért: mind a kettőt meg is nyerték, az elsőt éppen a mai ellenfél, a svédek ellen)

Most egy harmadik együttes, a svéd lesz a mieink ellenfele, amely ugyanúgy hibátlanul teljesítette az alapkört, mint a magyar, de a középdöntőben botlott a hollandok ellen, viszont a negyeddöntőben nagy különbséggel verte meg a III. csoportot csak körbeverés után gólkülönbséggel megnyerő németeket.
Szóval 20 celjei győzelem után jöhet a „nyerő”, a huszonegyedik, amely után ráadásként következhet a „csúcsok csúcsa”, a felnőttek előtti legmagasabb korosztály világbajnoki fináléja.

Persze, a mieinken kívül is zajlik a vb, amelyet mi is természetesen követünk. A magyar–svéd csata előtt közvetítjük a másik elődöntőt, a norvég–holland összecsapást, amelyen kiderül, melyik együttes lesz érdekelve a bronz- és melyik az aranycsatában vasárnap este.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VB, Celje. Negyeddöntő. Sport1 18:15 Hollandia–Norvégia (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő és szakkommentátor: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 20:15 Svédország–Magyarország (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)