PSG: újabb tesztmérkőzés Japánban • SportTV

PSG: újabb tesztmérkőzés Japánban

2022. 07. 23. 10:25    
Olvasási idő: 2 perc

A minden évben a BL-sikert megcélzó francia bajnok folytatja távol-keleti hírverő-pénzszerző portyáját, soraiban az argentin-francia-brazil zsenitrióval.

A három zseni a japán túra második meccsén is alighanem együtt kezd (Fotó: Getty Images)

A PSG a Quevilly elleni július 16-i 2–0-val kezdte meg felkészülési mérkőzései sorát, majd szerdán már Tokióban a Kawasaki Frontale elleni 2–1-es sikerrel folytatta. Messi és Kalimuendo-Muinga szerezte a gólokat a tokiói meccsen, amelyet szombaton az Urawa Red Diamonds, hétfőn pedig a Gamba Oszaka elleni tesztmeccs követ, mielőtt a gárda július 30-án találkozna a Nantes-tal a Trophée des Championson, azaz a francia Szuperkupa-mérkőzésen. A párizsi sztárklub augusztus 6-án a Clermont-Ferrand ellen kezdi meg a Ligue1 2022–23-as idényét.
A PSG az előző idényben ismét kudarcot vallott a BL-ben, már a nyolcaddöntőben búcsúzott, mi több, a Francia Kupában is csak ugyanaddig jutott, ez a vezetőedző Mauricio Pochettino állásába került. A helyére kerülő Christophe Galtier, a Lille eddigi mestere megerősítette, hogy Hugo Ekitikét kölcsönadja a csapat, míg két portugál érkezett erősítésnek a nyáron, Vitinho a Portóból, Nuno Mendes a Sportingból. A klub legnagyobb erősítése azonban Kylian Mbappé megtartása volt, pedig a világbajnok ingyen elmehetett volna a Real Madridba, de mesés ajánlattal és bizonyos szakmai kérdésekbe beleszólási joggal végül sikerült megakadályozni távozását.
Az Urawa a 3. helyen végzett az előző idényben, most 22 játéknap után a 8. a J1 League bajnoki táblázatán, mindössze hat győzelemmel, amely roppant kevés az előzőleg reméltekhez viszonyítva. A spanyol Ricardo Rodríguez mester csapata a PSG-mérkőzés után a bajnokságban a Kawaszakival – a franciák szerdai ellenfelével – meccsel, azaz kemény sorozatban van.
A párizsiak szakvezetője vélhetően a három nappal ezelőttihez hasonló kezdőt választ, azaz kezdésnél a Messi, Mbappé, Neymar szupercsatársort küldi a pályára. A középpályára bekerülhet Pablo Sarabia, vélhetően Vitinha és Gueye megőrzi helyét a csapatrészben. Kalimiendo-Muinga csereként beállva betalált, most is reménykedik a pályára kerülésben. Juan Bernat, Danilo ás Icardi alkalmasint most is a kispadon kezd.
Az Urawában Rodríguez alighanem teljes keretét kihasználja. Macuo legutóbb a Simizu S-Pulse elleni bajnokin játszott, most bekerülhet a támadóegységbe, Möberg Karlsson és Szekin társaságában. Alighanem sok cserejátékost felhasznál majd a spanyol szakvezető a mérkőzésen.

Sport1 12:00 Urawa Red Diamonds–Paris Saint-Germain FC felkészülési mérkőzés (kommentátor: Petur András)