Záporoztak az ütések és a rekordok Bostonban • SportTV

Záporoztak az ütések és a rekordok Bostonban

2022. 07. 23. 11:15    
Olvasási idő: < 1 perc

A Boston Red Sox és a Toronto Blue Jays franchise- és ligarekordokban bővelkedő, 28-5-ös kanadai győzelmet hozó mérkőzést vívott egymással az MLB legutóbbi játéknapján.

Néha Benny Hill-show-ba illő jelenetek közepette vívott egymással történelmi léptékű mérkőzést a Boston Red Sox és a Toronto Blue Jays. A kanadai csapat ütőfesztivál keretében 28-5-re kiütötte a Bostont, amely fennállása során még sohasem kapott ennyi pontot. (A többi csúcsot a cikk végén gyűjtöttük össze.) A kapott pontokba belekerült vicces Grand Slam (Jarren Durran talán maga sem tudja megmondani, hova nézett Raimel Tapia labdájánál, amiből úgy lett Grand Slam, hogy a labda nem hagyta el a játékteret – az MLB-ben ilyen, úgynevezett inside-the-park GS-t legutóbb Michael A. Taylor, a Washington Nationals játékosa ütött 2017-ben),

a Red Sox hét dobót is elhasznált, közülük az utolsó, Yolmer Sánchez eredeti posztját tekintve 2nd baseman.

Ő az utolsó inningre szállt be, ellene már csak egy pontot ért el a Blue Jays…

Ráadásul a Red Soxnak prominens szurkolója volt a meccsen, hiszen ott ült a lelátón Tom Brady,

aki a város NFL-csapatával, a New England Patriots együttesével hat Super Bowlt nyert meg. Ha valaki tudja, milyen például 25 pontos hátrányból fordítani (mint az 51. Super Bowlon tette azt az Atlanta Falcons ellen), az ő. Csak a baseballozók elfelejtették elkérni tőle a receptet…

A Boston legfeljebb annak örülhet, hogy a kapott pontok (30) és a legnagyobb különbségű vereségek (27) terén a ligarekordot elkerülte, az továbbra is a Baltimore Oriolesé, amelyet 2007-ben 30-3-ra vert meg a Texas Rangers.

Kapcsolódó

REKORDOK A FENWAY PARKBÓL

29   A Toronto által elért ütések száma, ami néggyel több, mint az 1999-ből származó csapatcsúcs. A kezdőcsapatból mindenki legalább két ütésig és két szerzett pontig jutott, a Blue Jaysen kívül erre 1900 óta csak az 1979-es Los Angeles Angels volt képes.

28   A Toronto története során még nem szerzett ennyi pontot az MLB-ben, a korábbi franchise-rekordot 1978. június 26-án érte el a csapat, amikor 24-et termelt a Baltimore Orioles ellen. A Red Sox pedig még sohasem kapott ennyi pontot a modern érában, az eddigi negatív rekordot a Cleveland Guardianstól 1923-ban kapott 27 pont jelentette. A Fenway Parkban a mostani volt a 8744. mérkőzés, csak hogy történelmi távlatba is helyezzük az estét…

25   A kanadai együttes az ötödik inningig 25 pontig jutott, ami ligarekord-beállítás. Az 1922-es Chicago Cubs tudott még így meccset indítani.

11   A Blue Jays az ötödik inningben 11 pontot ért el, ami egy játékrészben csapatcsúcs-beállítás. Korábban egyszer volt ilyen termékeny inningje a gárdának, 2021-ben a Baltimore Orioles ellen.

6   Lourdes Gurriel Jr. hat ütést hozott össze (hét próbálkozásból), amivel beállította Frank Catalanotto 2004-ből származó klubcsúcsát.

5   A Torontóban először hozott össze három játékos is legalább 5 RBI-t: Ramiel Tapia (6), Danny Jansen (6) és Lourdes Gurriel Jr. (5).

A Sport TV élőben követi nyomon az MLB 2022-es idényét.