A vörösök utolsó előtti tesztmeccse • SportTV

A vörösök utolsó előtti tesztmeccse

2022. 07. 27. 08:02    
Olvasási idő: 2 perc

A Liverpool ausztriai edzőtáborát stílszerűen az osztrák bajnok elleni felkészülési mérkőzéssel fejezi be – erről mi sem maradunk le.

Darwin Núnez az egyik Red Bull ellen már elért egy mesternégyest. Most a másik ellen is hasonlóra készül Salzburgban (Fotó: Getty Images)

Az angol bajnoki ezüstérmes legutóbb egy ötöst rúgott a salzburgiak testvércsapatának, az RB Leipzignek, az osztrák élcsapat viszont már megkezdte a helyi Bundesligát az Austria elleni 3–0-s könnyed sikerrel. A csapatnak sikerült megtartania jó néhány tehetségét, hiú ábránd lenne azt hinni, hogy Mathias Jaisslének volt esélye teljesen egyben tartani az előző idényben bravúrt bravúrra halmozó alakulatot. Aaronson és Rasmus Kristensen már a korábbi edző Jesse Marsch fennhatósága alatt dolgozik a Leedsnél, Karim Adeyemi feladata már Haalamd valamilye szintű pótlása a Dortmundban, viszont érkezett két fiatal a Ligue1-ből, Lucas Gourna-Douath ás Strahinja Pavlovic. Miután négy egymást követő évben megcsinálta a Salzburg a hazai duplát, a kupavédési hadjáratot július 15-én kezdte meg 3–0-val a Fugen ellen, mielőtt a bécsi Austria elutazott egy ugyanekkora verésért a Red Bull Arenába, a gólokat Sesko, Okafor és az új szerzemény Fernando szerezte, ők mindhárman gólpasszt is adtak egymásnak a találkozón annak ellenére, hogy a csapat teljesítménye a felkészülési időszakban jó néhány kívánnivalót hagyott maga után. Legutolsó három tesztmeccsét például elbukta a Royal Antwerp, a Feyenoord és az Ajax ellen. Az újabb európai megméretés azonban igencsak jót tesz az RB fiataljainak.
A vörösök új szerzeménye Darwin Núnez is elég kritikát kapott, mert az első meccseken nem talált a kapuba a legnagyobb helyzetekből sem. Aztán csattanós választ adott, a német kupagyőztes kapujába egy meccsen négyszer is betalált. Félidőben csak 1–0 volt az állás Szalah góljával, aztán a második 45 percben a csereként beálló uruguayi mesternégyest vágott a lipcseieknek. Afféle mitológiai reflexiót váltott ki mesteréből, Klopp „Pandora kinyíló szelencéjéről” beszélt az eset kapcsán. Núnez mindenesetre határozottan indította liverpooli pályáját, hogy segítse csapatát a második tesztmeccs megnyeréséhez, utána meg a szezon első trófeája elhódításához. A szerdai mérkőzést követően ugyanis a vörösök szombaton a Manchester Cityvel mérkőznek meg a Community Shieldért, azaz az angol Szuperkupáért a Wembleyben, egy napra rá pedig az Anfielden zárják le a felkészülési időszakot a Strasbourg elleni üsszecsapással.
A két csapat tétmeccsen is megmérkőzött egymással nem túl régen, a 2019–20-as BL-kiírás csoportkörében azonos négyesben voltak, Liverpoolban a hazaiak gólgazdag meccsen nyertek 4–3-ra, majd a Red Bull Arenában 2–0-ra.
Az osztrákok nem teljesen fitt legénységgel léptek az új szezonba, a középpályás Piatkowski és a 18 éves középpályás Omoregie is combsérüléssel küszködik. Még súlyosabba helyzet a két középpályás Tijani és Diakité  esetében, előbbi lábtörésből lábadozik, utóbbi keresztszalag-szakadás utáni rehabilitációjét tölti. Ulmer csapatkapitányként szerepel 36 esztendősen, míg Sesko – akit többször is ”összeboronált” már a sajtó a Man Uniteddel – reménykedik a kezdőcsapatbeli tagságban.
A Liverpoolban Gomez már annyit javult, hogy a kispadra már leülhet, de Diego Jota, Alisson és Oxlade-Chamberlain továbbra sem bevethető. Bár Klopp reménykedik benne, hogy mégis a kapuba állíthatja brazil kapusát, hiszen Kelleher is sérült, így Adrián szerepeltetése maradna az egyetlen lehetőség. Nem jelentene meglepetést, ha Núnez kezdene a csatársor közepén, s Naby Keita is bekerülne a kezdőbe.

Sport2 20:00 Red Bull Salzburg–Liverpool FC felkészülési mérkőzés (kommentátor: Fülöp László)