Spanyol lecke ifi kézislányainknak • SportTV

Spanyol lecke ifi kézislányainknak

2022. 08. 01. 10:33    
Olvasási idő: < 1 perc

A könnyed, „felvezető jellegű” első mérkőzés után jóval nehezebb feladat vár ifjúsági női, mondjuk inkább leány kézilabda-válogatottunkra az észak-macedóniai U18-világbajnokságon, Szkopjéban: Spanyolország lesz az ellenfél.

A spanyoloknak nehezebb lesz gólokat dobni, mint az argentinoknak (Fotó: ihf.com/mklsz.hu)

Mint ismert, csapatunk a szombati első napon fölényes, 39–23-as győzelmet aratott Argentína fölött. Góljainkon 14 (!) játékos osztozott, a legeredményesebbeknek Farkas Júlia (7), Csernyánszki Liliána (6), Simon Petra (5) és Kovalcsik Bianka bizonyult.
A H-csoport másik találkozóján Spanyolország 31–28-ra alulmaradt Franciaországgal szemben. Mivel a franciák alighanem simán legyőzik a dél-amerikaiakat a Borisz Trajkovszki Sportközpontban – a mi csoportunk valamennyi találkozóját ott játsszák, –  a mieinknek is mindenképpen meg kell szerezniük a két pontot, mert azzal már két találkozó után biztossá lehet tenni a középdöntős szereplést. Ez esetben a keddi, franciák elleni mérkőzés már „csak” arról határozna, melyik együttes hány ponttal kezdené meg szereplését a IV. számú középdöntő csoportban.
A tavalyi U17 Eb-re a spanyoloknak nem sikerült kijutniuk, ezért az akkor győztes csapatunk, amelyből a mag most is szerepel a vb-n értelemszerűen nem játszott velük. S mivel a mieink a végső győzelmet célozták meg – egy Európa-bajnoktól nem is lehet más a cél – , most meg kell vernünk őket, bár ahhoz Bohus Beáta szövetségi edző szerint – aki nálunk nyilatkozott a győztes argentin meccs után – jelentpsne kell javítani a nyitó napon nyújtott teljesítményen.
A tornáról a mieink esti mérkőzése előtt elsőként a cseh–brazil mérkőzést – a csehek győzelemmel, a brazilok vereséggel kezdtek szombaton – közvetítjük a G-csoportból, amelyből jöhetnek a középdöntős ellenfelek ketten. A középső találkozónk pedig a Svájc–Szlovákia találkozó lesz, mindketten vesztettek az első körben az Eb-második németek, illetve a legerősebb nem európai csapatnak tűnő délkoreaiak ellen, s az „életben maradás” lehetősége a tét számukra.

U18-AS NŐI KÉZILABDA-VB, Észak-Macedónia. Sport1 14:00 Csehország–Brazília (B-csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attil); Sport1 18:15 Svájc–Szlovénia (F-csoport – kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 20:15 Spanyolország–Magyarország (H-csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő és szakkommentátor: Borsos Attila és Tóth Tímea)