Csoportdöntő a franciákkal • SportTV

Csoportdöntő a franciákkal

2022. 08. 02. 08:19    
Olvasási idő: 2 perc

Nehezen, de mindkét első meccses győztes megszerezte a második két pontot is az U18-as női (lány) kézilabda-vb H-csoportjában. Fordított sorrendben a másik két ellenfelet győzte le a magyar és a francia csapat, így mindketten a középdöntőbe jutottak, méghozzá ugyanabba a csoportba…

Simon Petra (7) akár kulcsszereplő lehet a franciák ellen (Fotó: ihf.com/mksz.hu)

A fentiek tükrében a kérdés már „csak” az, melyikük hány ponttal kezdi a középdöntő IV. csoportját – egész pontosan annyit, amennyit egymás ellen szereznek kedden. Az eredmények összehasonlítása tévutakra csábíthat az esélylatolgatásban, azért rögzítsük az eddigieket: a mieink 16 góllal verték meg az argentinokat, a franciák csupán 3-mal, ugyanannyival, amennyivel szombaton a spanyolokat, akiket viszont Bohus Beáta tanítványai csak kettővel győztek le. A csoportelsőség tehát már döntetlennel is a magyar lányoké, de a végső cél, a tornagyőzelem eléréséhez a franciákat is meg kellene verni.

Egy biztos, a mieink küzdeni tudásával, harci szellemével nincs gond, a spanyolok az első félidőben többször öt góllal is vezettek, meg is nyerték a játékrészt, de a mieink végül fordítani tudtak, tulajdonképpen bravúros győzelmet arattak.

A francia–magyar meccs napján – lévén hogy a teljes csoportkör is kedden fejeződik be – mi is „emeljük a tétet”: négy mérkőzést is közvetítünk Szkopje két csarnokának három pályájáról.
Kora délután a Szlovákia–Dél-Korea mérkőzéssel kezdünk, amely elsőre meglehetősen egyesélyesnek tűnik. Északi szomszédaink pont nélkül sereghajtók az F-csoportban, az ázsiaiak pedig a tavalyi U17 Eb-ezüstérmes németek legyőzésével már csoportelsők, sőt akárhogy végződik a német–svájci meccs, két ponttal kezdenek majd a III. számú középdöntős kvartetteben.
A következő találkozónk a román–holland csata lesz az E-csoportban, amely éppoly szabályosan alakult, mint a miénk: a két csapat keresztben megverte a szlovén, guineai duót, s most ugyanolyan „pontszerző” csoportdöntőt vívnak egymással, mint mi a franciákkal.
Az a meccs következik harmadikként – a negyedik meg utána a montenegrói–svéd összecsapás lesz, amelyet a legszorosabban alakuló csoportban, az A-ban. Ott még háromesélyes a továbbjutás. Az valószínűsíthető, hogy igazi ki-ki mérkőzés lesz, a győztes csoportelsőként továbbjut, a vesztes kiesik. Mert az izlandiak nyilvánvalóan megverik a -46-os gólkülönbséggel ponttalan sereghajtó Algériát, így biztosan 5 ponttal zárnak. A délszlávoknak 4, a skandinávoknak 2 pontjuk van, azaz utóbbiak csak győzelemmel mehetnek tovább csoportmásodikként. A montenegrói lányok viszont a két ponttal csoportelsők, remivel is továbbmennek, de a gólkülönbség – és az izlandi siker nagysága az afrikaiak ellen teljesen érdektelen, mert az egymás elleni remivel mindketten 1-1 ponttal kezdik majd az I. középdöntő csoport küzdelmeit.

U18-AS NŐI KÉZILABDA-VB, Észak-Macedónia. Sport1 14:00 Szlovákia–Dél-Korea (F-csoport – kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 16:15 Románia–Hollandia (E-csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 18:15 Magyarország–Franciaország (H-csoport – kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 20:15 Montenegró–Svédország (A-csoport – kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András; szakértő és szakkommentátor egész nap: Borsos Attila, Deli Rita és Tóth Tímea)