Magyar pihenő, kezdődő középdöntő • SportTV

Magyar pihenő, kezdődő középdöntő

2022. 08. 03. 13:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Szerdán a magyar csapat nélkül folytatódik az észak-macedón fővárosban az U18 női (lány) kézilabda-világbajnokság.
 A középdöntő csoportok közül az I.–II.-ban játszanak a csapatok, a III.-IV. csoport együttesei szünnapot kapnak. Az „alsóház” (17-32. hely) persze küzd a President-kupáért, de szerencsére a mieink jóval feljebb vannak érdekelve…

Ilyen erős dán fogadkozásnak csak újabb dán győzelem lehet a vége. Vagy mégsem? (Fotó: www.dkf.dk)

Bohus Beáta együttese tehát szerdán pihen, feltöltődik, s persze mentálisan és intellektuálisan (”fejben”, ahogy általában írni-mondani szokták) már a csütörtöki, brazilok elleni mérkőzésre összpontosít.
Mi szerdán mindkét „működő” középdöntőből mutatunk egy-egy találkozót.
Időben először a Dánia–Horvátország mérkőzés kerül a képernyőre (II. csoport). A skandinávok a portugálok elleni csoportmeccs 8 gólos győzelmével rajtolnak, déli szomszédaink viszont pont nélkül kezdenek, az egyiptomiaktól elszenvedett kétgólos alapköri vereséget magukkal cipelve. Mivel a középdöntő kvartettekből az 1-2. Helyezettek jutak tovább, a horvátok praktikusan csak győzelemmel maradnak érdemben versenyben, a dán győzelem viszont az északiak már csaknem biztos negyeddöntős szereplésével járna.
Az esti találkozó az észak-macedónok és a svédek meccse lesz, a házigazdáknak kvázi „jár” a tv-s szempontból jobb időpont. Ők egyébként 12 gólos győzelmet vittek magukkal az I. csoportba, ami mutatja, hogy valamely véletlen folytáén habkönnyű ellenfeleket kaptak az első csoportkörben. Szemben a svédekkel, akik ötgólos vereséget vittek magukkal az izlandiak ellen. Nyilvánvaló, hogy ez valójában három csapatos miniverseny lesz két helyért. A svédeknek viszont már a bejutásért is ki-ki rangadót kellett játszaniuk a montenegróiakkal. Azt csaknem vlg vezetve megmnyerték, kérdés, mire jutnak a vendéglátókkal, akik az üres csarnokos meccsek után most biztos jelentős szurkolói támogatással is számolhatnak.

U18-AS NŐI KÉZILABDA-VB, Észak-Macedónia. Középdöntő mérkőzések. Sport1 18:15 Dánia–Horvátország (II. csoport – kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Petur András); Sport1 20:15 Észak-Macedónia–Svédország (I. csoport – kommentátor: Ágai Kis András; műsorvezető: Petur András, szakértő és szakkommentátor mindkét meccsen: Borsos Attila és Deli Rita)