A brazilok elleni siker már negyeddöntőt érhet • SportTV

A brazilok elleni siker már negyeddöntőt érhet

2022. 08. 04. 09:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Megkezdi csapatunk kétmeccses középdöntős szereplését az északmacedóniai lány ifi vb-n. A III. számú csoportban a mieink két ponttal rajtolnak, ha sikerül legyőzni a brazilokat, gyakorlatilag már eléri a kieséses fázist, azaz a negyeddöntőt Bohus Beáta válogatottja.

A spanyolok ellen három góllal győztek a mieink. Ez csütörtökön este a brazilok ellen is elég lenne… (Fotó: www.ihf.info)

Mi ennek a csoportnak a két mérkőzését közvetítjük csütörtökön. Időben elsőként a francia–norvég találkozó kerül a képernyőre a Jane Szandanszki Sportcsarnokból. Miután a franciák egy góllal vesztettek a mieink ellen az alapkör utolsó mérkőzésén, ez az utolsó sanszuk, hogy megőrizzék a negyeddöntőbe kerülés halvány esélyét. Vereséggel gyakorlatilag elvesztené minden sanszát egy esetleges érem megszerzésére, ám Norvégia sincs kirobbanó formában. Igaz, a skandináv csapat kapta a második legkevesebb gólt a középdöntő mezőnyében (54), ellenfele viszont csak 7. ezen a listán (79). A kékek szerezték viszont a 16 közül a legkevesebb gólt (75), őket Izland (82) és Norvégia (84). Szakmai elemzések szerint az összecsapáson kevés gól vérható, valószínűleg a jobb védekezés döntheti el a pontok sorsát. Ha netán döntetlennel érne véget a találkozó és a mieink utána nyernének, már biztosan a 8 közé kerüléne csapatunk.

A főműsoridős meccs tehát a Magyarország–Brazília találkozó. A mieink a tornán sorozatban negyedik győzelme csak akkor nem jelentene negyeddöntőt, ha szűk lenne és a középdöntő második meccsén pénteken nagyon kikapnánk a norvégoktól – ezt azonban tekintsük a csupán matematikai, sohasem bekövetkező verziónak…
Az ellenfél eddigi egyetlen győzelmét a tornán szomszédja, Uruguay csapata ellen aratta, az egy 13 gólos siker volt. Ilyen vagy „még ilyenebb” a mieink eredménysorában is áll, akik az első körben a La Plata másik oldalán elhelyezkedő állam csapatát, azaz Argentínáét 16-tal győzték le a nyitó találkozón. Ez talán azért is hasznos lehet, mert így lányainknak már van személyes tapasztalata is a tornán egy dél-amerikai stílusú csapat ellen – persze az argentinok csapata legalább egy klasszissal gyengébb az aktuális ellenfélnél…

U18-AS NŐI KÉZILABDA-VB, Észak-Macedónia. Középdöntő mérkőzések. Sport1 18:15 Norvégia–Franciaország (IV. csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András); Sport1 20:15 Magyarország–Brazília (IV. csoport – kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Petur András, szakértő és szakkommentátor mindkét meccsen: Borsos Attila és Deli Rita)