A norvégok ellen a csoportelsőség (is) a tét • SportTV

A norvégok ellen a csoportelsőség (is) a tét

2022. 08. 05. 16:38    
Olvasási idő: < 1 perc

A brazilok elleni újabb fölényes siker után kézilabdás lány ifiválogatottunk a negyeddöntőbe jutásért, amellett a középdöntős csoportelsőségért is játszik a szkopjei korosztályos világbajnokságon.

Négy magyar győzelmi örömöt már mutathattunk Szkopjéből, most várjuk az ötödiket... (Fotó: mksz.hu)

A IV. középdöntő csoportban a mieinknek 4, a francia, norvég kettősnek 2-2, a braziloknak 0 pontja van. Az eddigiek alapján aligha kérdéses, hogy a franciák is legyőzik a dél-amerikai csapatot és elérik a négy pontot.
Ám időben ezt megelőzi a magyar–norvég rangadó. Bohus Beáta csapata ha győz, szépen sorba áll a négy együttes – feltételezve a francia sikert utána a brazilok ellen 6-4-2-0 ponttal, döntetlen esetén ugyanez lenne a sorrend 5-4-3-0-val. Norvég siker azonban körbeverést jelent a trió tagjai között. Mivel a mieink két góllal verték meg a franciákat (még a csoportkörben), a kékek pedig 3-mal a skandinávokat csütörtökön, egy- és kétgólos norvég siker még francia-magyar továbbjutást jelentene, hárommal viszont már bajban lennénk, az csak a középdöntő harmadik helyét, következésképp maximum a vb-5. helyet jelenthetné, ez pedig az U17 (tavalyi) Európa-bajnoknak kevéske…

U18-AS NŐI KÉZILABDA-VB, Észak-Macedónia. Középdöntő mérkőzések. Sport1 18:15 Norvégia–Magyarosrszág (IV. csoport – kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 20:15 Magyarország–Brazília (IV. csoport – kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő és szakkommentátor mindkét meccsen: Borsos Attila, Deli Rita és Tóth Tímea)