Melyik magyar csapat nyeri el a MOL-kupát? • SportTV

Melyik magyar csapat nyeri el a MOL-kupát?

2022. 08. 20. 08:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Három BL-csapat és a feltörekvő, jócskán megerősödött házigazda Tatabánya részvételével rangos nemzetközi felkészülési tornát rendeznek a támogató nevéről MOL-kupának elnevezve. A második napon a 3. helyért a két vendégegyüttes, a kupáért a két hazai csapat mérkőzik meg

Andreas Nilsson a Plock ellen a Telekom egyik legjobbja volt. Hasonlóan jó játékkal akár tornagyőzelemhez is segítheti a Veszprémet a döntőben (Fotó: handballveszprem.hu)

Az első napi két mérkőzés hasonló koreográfiával zajlott. A MOL-Tatabánya előbb előnybe került az egykor Badelként még BEK-et is nyerő, ma PPD néven szerényebb eredményeket elérő, de azért horvát rekordbajnok zágrábi csapat ellen, de az egyenlíteni tudott, vezetéshez is jutott a második játékrészben, de a hajrá a rendezőké volt: fokozatosan elhúzva a végén hatgólos győzelmet (30–24) aratott.
A Telekom-Veszprém ugyan nem szerzett jelentős előnyt egykori edzője, Xavier Sabaté mostani csapata, a BL-be két év után visszatérő Orlen Plock ellen, de a másodikban állva hagyta a lengyel bajnoki ezüstérmest, a vége „csak” öt lett (31–26) a vége.

A két vendégcsapat vívja tehát a 3. helyért zajló találkozót, talán a Plock tűnik esélyesebbnek. A döntőben pedig ha tiszta választ nem is kaphatunk rá, vajon a Tatabánya a teljes idényben közelebb tud-e kerülni a lassan két évtizede a magyar férfikézilabdát uraló Veszprém, Szeged duóhoz, vagy legalábbis táplálhat-e erős reményeket ez ügyben, némi következtetésekre azért juthatunk.

MOL-KUPA FÉRFIKÉZILABDA-TORNA, Tatabánya. Sport1 14:30 PPD Zagreb–Wisla Orlen Plock a 3. helyért (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita); Sport1 16:30 MOL-Tatabánya–Telekom Veszprém döntő (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita)