Dzsudzsák Balázs megérdemli a búcsúmeccset • SportTV

Dzsudzsák Balázs megérdemli a búcsúmeccset

2022. 09. 30. 16:55    
Olvasási idő: 2 perc

Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának a vendége. Beszélt róla, mi változott a nemzeti csapatnál a 2016-os Eb óta, amióta ő a válogatott mellett dolgozik, és azt is kifejtette, miért érdemli meg Dzsudzsák Balázs, hogy Görögország ellen legyen egy búcsúmérkőzése a válogatottban.

Dzsudzsák Balázs egyszer még biztosan felveheti a válogatott mezét. (Fotó: Getty Images)

„A legfontosabb, legerősebb változás Marco Rossi érkezéséhez köthető. Maga is többször elmondta, mikor kérdezték, hogy milyen volt az első összetartása, mikor megérkezett, hogy ‘erősen temetéshangulat volt’” – válaszolta Szabó Gergő arra a kérdésre, mi minden változott, amióta ő a válogatott mellett dolgozik. Kifejtette, bár a keret más volt, a miliő a 2016-os Eb előtt is hasonló volt, mint most. Mégis óriási utat járt be ez a csapat ebben az időszakban, és úgy gondolja, a csapaton belül most tapasztalható jó hangulat alapösszetevője azoknak az eredményeknek, amiket elér a nemzeti csapat. „Igazából az, amikor úgy jössz be a válogatottba, hogy nem tudsz olyan embert mondani sem a stáb, sem a keret tagjai közül, akivel nem vagy szívesen együtt, akivel nem szívesen beszélgetsz bármiről. Igazából, ha ez megvan, hogy mindenkivel szívesen töltesz időt, mindenkivel szívesen beszélgetsz, akkor az egy olyan, gyakorlatilag baráti közösség lesz, ami nagyon erős összetartást jelent. Ez azt jelenti, hogy azért nincs túlzott nyomás, túlzott drukk szinte egyikükben sem, mert tudják, ha valamelyikük hibázik, úgyis ott lesz valaki, aki kisegíti őket.”

A korábbi csapatkapitányról, Dzsudzsák Balázsról is beszélt a sajtófőnök. Ő Görögország ellen játszhatja majd búcsúmérkőzését novemberben. „Az MLSZ alapvetése, hogy minden olyan játékost, aki nagyon sokat tett hozzá a válogatott életéhez, sikereihez, eredményeihez, az méltóképpen tudjon elbúcsúzni a válogatottól, és méltóképpen tudjuk elbúcsúztatni mi is, az MLSZ és válogatott közösen. Épp ezért nem is lehet kérdés, hogy Balázs abszolút ebbe a kategóriába tartozik, aki igenis megérdemel egy búcsúmeccset. Lehetett olvasni mindenféle kommentet, hogy csak azért kap búcsúmeccset, hogy egyedül legyen válogatottsági csúcstartó. Azért annak, aki így gondolkodik, felhívnám a figyelmét, hogy most azért nem egyedüli csúcstartó, mert a Király Gabinak is volt egy búcsúmeccse, aki szintén, és ez nem is lehet kérdés, ugyanúgy megérdemelte a búcsúmeccset, ahogy Balázs megérdemli, hogy neki is legyen.”

Szabó Gergő kifejtette, számára, sajtófőnökként mi a legfontosabb változás: „Talán az, hogy onnan, hogy egy-egy mérkőzés után nagyon nehéz rábeszélni egy-egy játékost, hogy nyilatkozzon, mert nem olyan az eredmény, vagy nem olyan a teljesítmény, eljussunk oda, hogy amikor a mérkőzés végén elindulok a pályára azokért, akiknek nyilatkozni kell, ők már messziről mondják, hogy ’jövök-jövök’, és szívesen nyilatkoznak. Egyrészt mert olyan az eredmény, vagy ha az eredmény nem, olyan a teljesítmény. Például most az olaszok elleni utolsó mérkőzésen is ez volt. Ez az én szemszögemből egy óriási dolog, de ennek a csapatnak az egysége, a miliője, hogy ennyire együtt élnek a szurkolók és a csapat, ez talán a legfontosabb, és az, hogy ez a lehető legtovább megmaradjon.”