Fradi és Siófok: két győzelem az álmok netovábbja • SportTV

Fradi és Siófok: két győzelem az álmok netovábbja

2022. 10. 15. 11:28    
Olvasási idő: 2 perc

Két női kupacsapatunk is pályára lép szombaton hazai környezetben: az FTC a legutóbbi két kiírás bajnokát, a norvég Viperst fogadja „kupaotthonában” Érden, a három ezelőtt EHF-kupagyőztes, tavaly tavasszal El-döntős Siófok a jelen kiírásban a lengyel Lublin ellen játssza első hazai meccsét a Balaton „fővárosában”.

A Fradi legutóbb három napon belül kétszer is megverte a Viperst. Ám azóta a norvégok kétszer is megnyreték a BL-t (Fotó: fradi.hu)

FTC–VIPERS

A Vipers egy 11 meccses győzelmi sorozatot követő első vereség után lép pályára Érden, a múlt héten a Bietigheim szakított meg a védő eddigi leghosszabb győzelmi szériáját.

Az idény elején a Fradi elsősorban támadásai kis hatékonyságával küzdött, egyike a két klubnak. Ameléy 100 gól alatt szereztek eddig, a zöld-fehérek 99 találatánál csak a Lokomotiva Zagreb éert el kevesebbet (80).
A Vipers jobbátlövője, az orosz Anna Vjahirjeva adta a legtöbb gólpasszt eddig szeptember óta a ligában, már 28-nál tart. Az FTC legutóbbi 12 meccséből csak egyetlenegyet vesztett el hazai pályán a BL-ben, két fordulóval ezelőtt a Brest Bretagne-tól kapott ki 21–20-ra Érden.
A Fradi honlapjának röp-tájékoztatója az ellenfélről:
„ A jobbátlövő poszton világsztárok váltották egymást, Anna Vjahirjeva érkezett, Nora Mörk távozott, mint ismert, Tomori Zsuzsanna hazatért a Ferencvárosba, Heidi Löke visszatért Larvikba, Isabelle Gulldén pedig a Lugi HF-be igazolt, helyettük Oceane Sercien-Ugolin és Jamina Roberts költözött Kristiansandba…
Nem meglepetés, hogy a Vipers magán hordozza a norvég kézilabdára jellemző jegyeket, gyors, dinamikus játékra készülhetünk, és arra, hogy a támadásban elkövetett hibáinkat villámgyorsan kihasználja ellenfelünk. Ebbe a stílusba tökéletesen illeszkedett a korunk egyik legjobbjának számító Vjahirjeva, aki tizennyolc gólnál jár a mostani BL-idényben. Nem ő a legeredményesebb játékos a keretben, hanem Markéta Jerábková, aki huszonhárom találatnál jár, de a legtöbb akcióra, kezdeményezésre az orosz világklasszistól számíthatunk.”
Az orosz és a cseh klasszis semlegesítése lehet tehát a mieink védekezésének kulcsfeladata, ha ezt eredményesen megoldja a zöld-fehér csapat, elképzelhető egy szoros találkozó, a szokásos fergeteges szurkolás mellett talán még a meglepetés is.
A hat eddigi meccsükből 3-3-a nyert a két csapat, a Fradi kétszer játszott itthon

SIÓFOK–LUBLIN

A női El még csak a második selejtező körnél tart. A siófokiak itt kapcsolódnak be a küzdelembe. Az első mérkőzésen Lengyelországban magabiztos, 27–18 (13–11)-es sikert aratott az SKC, elvileg a visszavágón is „forró esélyes”. A találkozó előtt a klubhonlap a csapat egyik klasszisát és  vezetőedzőjét szólaltatta meg.„Támadásban sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk és minimalizálnunk kell a hibák, de főként az eladott labdák számát. Ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás, ugyanolyan stabil védekezésre lesz szükségünk, mint a kinti mérkőzésen. A hétközi bajnoki után plusz motivációt jelent, hogy hazai közönség előtt bizonyíthatunk” – mondta Juhász Fanny, a csapat irányítója, aki Lublinban mem szerzett gólt. (A csapat legeredményesebbje Tamara Mavsar 6, illetve Debreceni-Klivinyi Kinga és Ana Kojics volt, 5-5 góllal).
Uros Berger vezetőedző: „A feladat egy részét már elvégeztük, hazai pályán azonban be is kell azt fejezni. A továbbjutás bebiztosításához minimum olyan játékra, vagy jobbra lesz szükségünk, mint a kinti mérkőzésen. A Lublin jó csapat, a kialakult különbség pedig túlzó. Ezért is kell nagyon figyelni, hogy nehogy meglepetés érjen minket.”
Remélhetőleg csapata komolyan veszi a mester szavait, ez estben nem lehet gond az El csoportkörébe jutással.

NŐI KÉZILABDA EURÓPAI KUPÁK. BL, csoportkör, 5. forduló:  FTC-Rail Cargo Hunógaria–Vipers Kristiansand (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea).
Európa-liga, selejtező, 2. kör, visszavágó. Sport1 17:45  Siófok KC–MLS Lublin (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazelókas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)