Először közvetíti mind az öt karácsonyi NBA-meccset a Sport1 • SportTV

Először közvetíti mind az öt karácsonyi NBA-meccset a Sport1

Sport TV avatar Sport TV 2022. 12. 22. 13:56    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA számára az alapszakasz legfontosabb játéknapja december 25-e, ekkor minden évben öt hatalmas rangadót láthatnak a szurkolók. Ez idén sem lesz másképp, és 2022-ben először fordul elő, hogy a Sport1 mind az öt meccset képernyőre tűzi Magyarországon. Összesen egyhuzamban 15 órányi NBA-t kapunk aznap a fa alá.

LeBron James és Luka Doncic is összecsap. (Fotó: Getty Images)

A karácsony első napja az NBA rajongóinak mindig extra ajándékot tartogat az Egyesült Államokban, ugyanis igazi csúcsminőségű kosárlabdát nézhetnek ilyenkor körülbelül 13 órában. A menü a keleti parti idő szerint mindig ebéd után, délután kettőkor kezdődik, és nincs megállás, sorra jönnek a nagyobbnál nagyobb rangadók. Idén a New York Knicks – Philadelphia 76ers, a Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers, a Boston Celtics – Milwaukee Bucks, a Golden State Warriors – Memphis Grizzlies és a Denver Nuggets – Phoenix Suns találkozókat találjuk a naptárban. Ezeknél a párosításoknál közönségcsalogatóbbakat nem nagyon lehetne szervezni.

A magyar szurkolóknak csodálatos hír, hogy

a Sport1 a karácsonyi meccsek története során először Magyarországon is élőben közvetíti a napi program minden percét

, sőt, az élő közvetítések előtt jelentkezik az egyórás Alley-oop, azt pedig az NBA félórás összefoglalóműsora, az NBA Action előzi meg. Az időeltolódás miatt ez úgy néz ki, hogy a mi időzónánk szerint 18 órától jönnek a meccsek, amik előreláthatólag reggel fél nyolcig tartanak, de a kosaras program már valójában 16:30-kor elkezdődik, ez tehát összesen körülbelül 15 órányi NBA-s tartalom.

Ennyi NBA egyhuzamban soha nem került így képernyőre hazánkban.

A Sport TV így készül

Az Alley-oopban Szaniszló Csaba, Tőrös Balázs és Zsivera Gábor köszönti a nézőket, és az ezt követő New York Knicks – Philadelphia 76ers meccset is a Szaniszló-Tőrös párossal szurkolhatjuk végig. A Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers meccsen Méhes Gábor és Zsivera Gábor, a Boston Celtics – Milwaukee Bucks találkozón Haraszti Ádám és Tőrös Balázs, a Golden State Warriors – Memphis Grizzlies rangadón Faragó Richard és Tőrös Balázs, míg a Denver Nuggets – Phoenix Suns csatán Faragó Richard és Zsivera Gábor hangját hallhatjuk majd.

Egy kicsit a történelemről

A karácsonyi NBA tradíciója egészen 1947-ig nyúlik vissza, abban az esztendőben a New York Knicks a Providence Steamrollerst fogadta a Madison Square Gardenben. Azóta egyedül az 1998-as karácsonyon nem rendeztek csak meccset, mert a csonkaszezon később indult. Még 2020-ban, a covid után is úgy időzítették a szezonrajtot, hogy pályára lépjenek a legjobbak december 25-én. Évtizedekkel ezelőtt földrajzi szempontok alapján alakították a menetrendet erre a napra, majd felismerve a kiemelt figyelmet és lehetőségeket, a lehető legerősebb párosítások kialakításán kezdtek dolgozni, általában a döntő résztvevői (Golden State Warriors és Boston Celtics) és a regnáló MVP csapata (Nikola Jokic és a Denver Nuggets) is pályára lép december 25-én. 1995 óta az aktuális bajnok mindig játszik, és 2008-ban vezették be az ötmeccses programot.

LeBron James újabb karácsonyi rekordot dönthet

Amennyiben a jelenkori NBA legnagyobb alakja, LeBron James pályára lép 25-én a Dallas Mavericks ellen, megelőzi Kobe Bryantet, és egyedüli csúcstartó lesz a karácsonyi meccseken. A Lakers jelenlegi és korábbi sztárja is 16-16 alkalommal játszott december 25-én. James egyébként a 2021-es Brooklyn Nets elleni derbin épp Bryantet megelőzve lett minden idők legjobb karácsonyi pontszerzője, 422 egységnél tart pillanatnyilag a 20. szezonját taposó legenda.

A karácsonyi NBA-program:

NBA Action: december 25., vasárnap 16:30, Sport1

Alley-oop: december 25., vasárnap 17:00, Sport1 (élő)

New York Knicks – Philadelphia 76ers: december 25., vasárnap 18:00, Sport1 (élő)

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers: december 25., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Boston Celtics – Milwaukee Bucks: december 25., vasárnap 23:00, Sport1 (élő)

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies: december 26., hétfő 2:00, Sport1 (élő)

Denver Nuggets – Phoenix Suns: december 26., hétfő 4:30, Sport1 (élő)