Steph Curry mezei fogynak a legjobban az NBA-ben • SportTV

Steph Curry mezei fogynak a legjobban az NBA-ben

2023. 01. 20. 21:47    
Olvasási idő: 2 perc

Meglepő adatokat közölt az NBA játékosszakszervezete. Megtudtuk, hogy a szezon első felében Steph Curry meze fogyott a legjobban az NBA hivatalos shopjában, míg a Los Angeles Lakers csapatának ajándéktárgyait vették a legjobban a szurkolók.

A két mez, amiből a legjobb fogy a ligában. (Fotó: Getty Images)

Az elmúlt 24 órában két olyan adatot is nyilvánosságra hozott az NBA, amely a játékosok népszerűségéről árulkodik. Az egyik az volt, hogy nyugaton továbbra is LeBron James vezeti az All-Star-voksolást, és növelte is előnyét Steph Curryvel szemben, míg keleten Giannis Antetokounmpo, ugyan csak egy hajszálnyival, de megelőzte Kevin Durantet. Így a jelenlegi helyzetben két év szünet újra Team LeBron és Team Giannis meccset rendeznek.

Ahogyan a képen is látszik, ha a szurkolókon múlna, akkor a LeBron James, Nikola Jokic, Anthony Davis, Steph Curry, Luka Doncic, Giannis Antetokounmpo,Kevin Durant, Jayson Tatum, Kyrie Irvin és Donovan Mitchell alkotná a kezdőcsapatokat. Ebbe azonban még beleszólhatnak a sajtó képviselői és a játékosok, mert a két csapatkapitányon túl a többiek helyezéseit befolyásolja 25-25 százalékban az ő szavazatuk.

Ma pedig azt tudtuk meg, hogy ha eladásról van szó, akkor kinek a mezére költöttek a szezon első felében a legtöbbet a szurkolók. Nem hatalmas meglepetés, de valahol azért mégis érdekes, hogy ezt a listát az a Steph Curry vezeti, aki az All-Star-szavazáson csak a negyedik legtöbb szavazatot kapta (James, Antetokounmpo és Durant mögött). Meghatározó lehet az, hogy 2022-ben újra bajnok lett a Warriors 2018 után, és Curry már vezette ezt a listát, legutóbb épp a 2017-18-as szezonban.

Az első ötben ugyanaz az öt játékos szerepel mindkét listán, hiszen mezértékesítésben Doncic a negyedik (a szavazáson ő ötödik).  Van még pár különlegessége ennek a 15-ös listának. Az egyik leginkább szembetűnő, hogy az elmúlt két szezon MVP-je, Nikola Jokic mezeladás szempontjából nincs az első 15-ben. Az NBA jelenlegi leglátványosabban játszó kosarasa, Ja Morant egyéni csúcsot ért el a hatodik helyével, az első tízbe mögött még Jayson Tatum, Devin Booker, Joel Embiid és Damian Lillard fért be.

Két olyan csapat van, amelynek két-két játékosa került be a Top10-be, és talán nem lep meg senkit, hogy ez a két alakulat a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets. Előbbi még úgy is vezeti a csapat logójával ellátott termékek eladási listáját, hogy pocsék szezonja van, így is a második helyre taszította a címvédő Warriorst. Mögöttük a 2022-ben döntőt játszó Boston Celtics és a 2021-es bajnok, Milwaukee Bucks áll, míg a Chicago Bulls kilencvenes években megalapozott legendája még 2022-ben is kitart, így ötödik a csapat.

Fogunk látni a hétvégén népszerű csapatokat és játékosokat a Sport TV képernyőjén. Ezekkel az NBA-s műsorokkal készülünk:

Alley-oop: január 21., szombat 22:00, Sport1 (élő)

Toronto Raptors – Boston Celtics: január 21., szombat 23:00, Sport1 (élő)

NBA Action: január 22., vasárnap 21:00, Sport1

Miami Heat – New Orleans Pelicans: január 22., vasárnap 21:00, Sport1 (élő)