Mayonnade a Harmadik Félidőnek: Várjuk a magyarokat Metzben, ne legyenek kényelmesek! • SportTV

Mayonnade a Harmadik Félidőnek: Várjuk a magyarokat Metzben, ne legyenek kényelmesek!

2023. 01. 23. 19:29    
Olvasási idő: 2 perc

A Győri Audi ETO KC a hétvégén vereséget szenvedett a Metztől a Bajnokok Ligájában. A franciák edzője, Emannuel Mayonnade ezzel kapcsolatban exkluzív interjút adott a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában, amelyben azt is elárulta, több magyar játékossal is felvették már a kapcsolatot korábban, és bízik benne, hogy a következő szezonban több magyar játékosuk is lesz.

Legutóbb a 2014-15-ös BL-szezonban fordult elő, hogy egy csapat oda-vissza le tudta győzni a csoportkörben a Győri Audi ETO KC-t, akkor a Larvik hajtotta végre a bravúrt. Az ETO azóta háromszor is megnyerte a BL-t, és rendre fantasztikusan szerepelt a BL-csoportjában. Az aktuális kiírásban a mostani volt a klub harmadik veresége a Bajnokok Ligájában, de ezzel is a B-csoport élmezőnyében van, jelenleg is második. A Metz hatalmas bravúrt hajtott végre ezzel a két sikerrel, és Petur András a Harmadik Félidőben ennek titkáról érdeklődött a Metz vezetőedzőjénél, Emannuel Mayonnade-nál, aki azt mondta,

nem játszanak másképpen a Győr elleni meccseken, de lehet, a játékosai akarnak extrákkal előrukkolni, ha az ETO az ellenfél. A mostani siker azért nagyobb szó nekik, mert a győri meccsen egy Oftedal nélküli Győrt győztek le, most pedig egy majdnem teljesen egészséges kerettel kiálló alakulatot.

Felvetődött, hogy nyáron Anne Metta Hansen Győrből a Metzhez igazol, míg Bruna de Paula ellentétes utat jár be. Erről azt mondta a szakember, hogy korábban a Metz nem tudott volna Győrből játékost igazolni, de valami megváltozott, és a játékosok már hisznek a metzi egyesületben, a klubvezetésben is. Szerinte a világ egyik legjobbját szerződtetik, emiatt nagyon örülnek.

De Pauláról is rendkívül elismerően nyilatkozott, azt mondta, hamar megkedvelik a magyar szurkolók.

Mayonnade azt is elmondta, őt még sohasem kereste meg senki a Győrtől, hogy igazoljon Magyarországra. Illetve arra is kitért, hogy két korábbi magyar válogatott kézilabdázó, Szabó Melinda és Deli Rita lánya is Metzben játszik, Emma Jacquesról és Balássi Lilyről van szó. „Úgy vélem, Emma 2-3 éven belül válogatott játékos lesz. Az egyik legtehetségesebb jobbátlövőnek számít, nagyon erős, erőteljes, ugyanakkor két komolyabb sérülése is volt. Lillyt is sérülések hátráltatták, néhány hónappal ezelőtt kezdett el újra játszani. Örülünk nekik, és reménykedem, hogy a következő idényben több magyar játékosunk lesz.

Ettől függetlenül nem tudom, mennyire akarnak a magyar játékosok külföldre igazolni. Beszéltünk néhány játékossal, de úgy tűnik, az élet bizony jó Magyarországon, és a magyarok túlzottan is élvezik az otthonlétet, nem akarnak hozzánk jönni.”

Neveket nem mondott, de azt elárulta, jó sok magyar játékossal felvették a kapcsolatot, van köztük beálló és balátlövő, akik részt vesznek az európai kupákban.