Madridi derbi a Spanyol Kupa negyeddöntőjében és a Sport1-en • SportTV

Madridi derbi a Spanyol Kupa negyeddöntőjében és a Sport1-en

Sport TV avatar Sport TV 2023. 01. 26. 13:11    
Olvasási idő: 2 perc

Zajlanak a Spanyol Kupa negyeddöntői. Az egymeccses párharcok legnagyobb rangadóját a Real Madrid és az Atlético Madrid vívja január 26-án a Bernabéuban. A meccset – ahogyan a Spanyol Kupa további meccseit - élőben közvetíti a Sport TV.

Szeptemberben Rodrygo így ünnepelte gólját az Atlético-szurkolók előtt. (Fotó: Getty Images)

Madrid ma rangadóra készül, hiszen eljött egy újabb „El Derbi Madrileno”, azaz Madridi derbi. A Santiagi Bernabéu stadion ad otthont a 231. tétmeccsen vívott derbinek, amely a 43. Spanyol Kupa-mérkőzés a két sztárcsapat között. A két klub történelmét ismerve nem meglepetés, hogy a mérleg nyelve az összképet tekintve magasan a Királyi Gárda felé billen (114 Real-győzelem, 59 döntetlen és 57 Atlético-siker), a kupaküzdelem valamivel kiegyenlítettebb képet mutat (17-szer nyert a Real, 11-szer az Atlético és 14-szer lett iksz a meccs). A Copa del Rey-ben legutóbb a 2014-15-ös szezonban csaptak össze, a nyolcaddöntőben akkor a matracosok kerekedtek felül a hazai 2-0-s győzelemmel,  hisz a Bernabéuban 2-2 lett a végeredmény.

A 2022-23-as szezonban a kupában a negyeddöntőben találkoznak majd Carlo Ancelotti és Diego Simeone tanítványai. Ez a szezon eddig egyértelműen a Realnak sikerült jobban. Az Atlético már ősszel búcsúzni kényszerült a nemzetközi kupákból (negyedik lett csak a BL-csoportjában), míg 31 pontjával negyedik a bajnokságban, és jócskán le van maradva a két éllovas mögött. A Barcelona vezeti a tabellát 44 ponttal, a Real 41-gyel második, sőt, szeptemberben a bajnokság első Madridi derbijét is megnyerték Benzemáék a Wanda Metropolitanóban 2-1-re. Ők még állnak a BL-ben is, ahol a Liverpoollal mérkőznek majd meg a nyolcaddöntőben.

Január 26-én jön a kupamérkőzés, amely talán Sergio Reguilón számára klehet leginkább különleges. Amennyiben a nyáron a Tottenhamtől kölcsönvett hátvéd pályára lép az Atléticó mezében, akkor először játszik majd a derbin nevelőegyesülete és gyermekként imádott klubja ellen.

Ő egyébként a 37. játkos, aki mindkét klub mezét viselte pályafutása során, 2019-ben játszott utoljára a Realban, akkor Sevillába adták kölcsön, majd 2020-ban igazolt le a Tottenham, amely 2022-ben kölcsönadta az Atltéticónak, de a szeptemberi városi derbit ki kellett hagynia sérülés miatt.

A Real-Atlético párharc mellett ma a Valencia – Athletic Bilbao találkozó is képernyőre. Ezek nyertesei csatlakozhatnak a Barcelonához és az Osasunához, amelyek már kivívták a jogot az elődöntős szereplésre. Az elődöntőn már két mérkőzésen csapnak össze a felek, egyen februárban, egyen márciusban, és január 30-án sorsolják a párosításokat.

A Copa del Rey mai menetrendje:

Valencia – Athletic Bilbao: január 26., csütörtök 20:00, Sport2 (élő)

Real Madrid – Atlético Madrid: január 26., csütörtök 20:45, Sport1 (élő)